MetX

MetX palmt de stad in met jam sessies

MetX palmt de stad in met jam sessies

MetX gaat dit jaar de boer op in Brussel. Samen met een aantal bevriende cultuurhuizen organiseren we open jam sessies op locaties doorheen de stad. Je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere professionele en amateurmuzikanten inspelen op een brede waaier van muziekstijlen uit de buik van onze hoofdstad.

Elke jam wordt mee ingezet door één of meerdere leden van het MetX Jam Supreme Team. Denk aan saxofonist Luc Mishalle (Marockin’ Brass, Remork & Karkaba, AGO! Benin Brass) en trompettist Laurent Blondiau (MikMâäk, Mâäk Quintet), maar ook Jo Zanders (VelotroniX, BRUiTAL), Mohamed Saïd Akasri (Remork & Karkaba, Gnawa de Bruxelles) of Jean Gnonlonfoun (Marockin’ Brass, Ander Brass, AGO! Benin Brass). Zij tunen telkens in op het repertoire van een gastmuzikant om samen de aanwezige muzikanten uit te dagen voor een onstuimige Jam Supreme.

Zin om mee te doen?

De volgende jam zal doorgaan op 26 mei bij Darna. Blijf je graag op de hoogte van deze en andere jams? Sluit je aan bij onze facebookgroep MetX Jam Supreme.

De eerste MetX Jam Supreme ging door op 21 maart bij Zinnema. Nicolas Hauzeur (Brussels Balkan Orchestra), Laurent Blondiau, Jo Zanders, Esinam Dogbatse en Michel Massot nodigden iedereen uit voor een avontuurlijke jam vol balkanmuziek, uitbundige blazers en (Noord-)Afrikaanse ritmes. Ook op de afspraak: Luc Mishalle en Jean Gnonlonfoun met Ander Brass, onze belgo-beninese fanfare uit Anderlecht.


Deze MetX Jam Supreme reeks vloeit voort uit de Megafonix Jam Supreme, onze feestelijke opener van 2019. Via deze sessies willen we samen met onze culturele partners de wijken van onze eigenzinnige metropool op een positieve manier in lichterlaaie zetten. Wil je graag meer weten over dit initiatief? Contacteer Doris via doris@metx.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief