MetX

Zinneke Sans Parade

Zinneke Sans Parade

Door de corona-crisis krijgt 20 jaar Zinneke een ongewone invulling: een soundscape met getuigenissen en geluiden van deelnemers als alternatief voor de parade in mei, een unieke documentaire over BRUiTAL gefilmd tijdens de editie van 2018 en Zinnodes die mikken op een toonmoment dit najaar.

 

Meteen bij aanvang van de lockdown werden alle ateliers voor de parade op 16 mei stilgelegd. Vermits alle deelnemers van de meer dan 20 Zinnodes niet meer konden samenkomen, heeft Zinneke hun stemmen samengebracht in de vorm van een soundscape. Een bonte verzameling getuigenissen, kreten van wolven en wolvinnen en klanken van geïsoleerde muziekinstrumenten, koren en vluchtige brassbands. Ze streamden de soundtrack op hun website en enkele lokale radio’s op het moment dat de stoet normaal zou plaatsvinden.

 

Beluister de ‘Parade Imaginaire’

 

 

Inside BRUiTAL @ Zinneke Parade
Ook te horen op de Parade Imaginaire: de kreten en klanken van BRUiTAL tijdens hun eerste optreden op de editie van 2018. Video-collectief True Blue maakte toen unieke opnames vanuit de buik van de parade. Herbeleef de Zinneke Parade “Illegal” en de geboorte van BRUiTAL via deze exclusieve documentaire:

 

 

Loops & Fanfakids blijven draaien
Veronica Campos en de Fanfakids stapten in deze editie van de Parade als de Zinnode ‘Loops’. Na een onderbreking van enkele weken, zetten ze hun muzikale lussen en herhalingen van ritmische en gedanste frasen stilaan opnieuw in gang. Wie weet komen we hen dit najaar nog tegen!

 

 

Alles in (h)orde met Remork & Karkaba
Brede School Nieuwland nam met verschillende organisaties uit de Marollen deel aan de Zinnode ‘Horde’. De Muziekacademie Brussel, partner van die Brede School, gaf voor het muzikaal gedeelte een schrijf- en realisatieopdracht aan onze muziekmaker Luc Mishalle. Hij vormde daarvoor een uniek orkest dat bestond uit 3 luiken: de samenspelklas van de Muziekacademie, gnawa percussionisten van Karkaba en blazers uit Remork en Ander Brass. Er was één veelbelovende repetitie voordat de quarantaine aanbrak, als alles goed gaat volgt een muziekuitvoering van het project in het najaar.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief