MetX

Dia de Muertos 2020

Dia de Muertos 2020

De Marollenwijk maakt zich op voor de 3de editie van Dia de Muertos. Het Mexicaanse dodenfeest staat dit jaar onder meer stil bij de slachtoffers van de coronacrisis. Met de bouw van een altaar en workshops voor groot en klein, enkele intieme concerten en een ingetogen viering op het Vossenplein.

 

De afgelopen maanden hebben we allemaal anders leren kijken naar het leven, de dood en alles daartussen. Nu eens vol twijfel, woede en angst over wat gebeurd is. Dan weer vastberaden en hoopvol over wat (terug) komen kan. Het team achter Dia de Muertos in de Marollen vond het daarom belangrijk om de huidige gezondheidscrisis een plaats te geven in de editie van 2020.

 

We nodigen je dus graag uit mee hommage te brengen aan dierbaren die ons verlaten hebben. Dit kan door een offerande te maken en die te plaatsen aan het altaar dat gebouwd wordt aan CC Bruegel. Van 31/10 tem 2/11 worden hiervoor workshops georganiseerd waaraan je kan deelnemen met kinderen vanaf 8 jaar. Op zaterdag- en zondagavond vinden er optredens plaats van 4Cascabel en Trio Organico voor beperkt publiek.

 

Op maandag 2 november sluiten we deze editie van Dia de Muertos af op het Vossenplein. De mythische Quetzalcóatl en Adriana, het reusachtige geraamte gecreëerd ten tijde van MegafoniX, zullen hun opwachting maken op muziek van Remork & Karkaba feat. Dirk van der Harst en De Ledebirds, Mariachi Sabor a México & Banda Sorochj. Iedereen die een (mond)masker draagt, is welkom!

 

Reserveren verplicht voor de workshops, concerten en het slotfeest op 2 november! Contacteer 02 503 42 68 of info@ccbruegel.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief