MetX

Urban grooves & moves @ AB Zomerterras 25/08 - 06/07/2022

Urban grooves & moves @ AB Zomerterras 25/08

Benieuwd hoe het klinkt wanneer amateur en pro muzikanten spontaan beginnen samen te spelen? Zin om samen met hen on-the-spot ritmes of dansmoves te creëren? Afspraak op 25 augustus in Gare Maritime voor workshops muziek en dans, gevolgd door een pop-up parade en collectieve slotperformance!

 

Enkele van onze MetX muziekmakers experimenteren sinds kort met technieken voor laagdrempelige impro-jams. De bedoeling? Zoveel mogelijk verschillende muzikanten (amateur en pro) met een minimale voorbereiding laten samenspelen, liefst in de publieke ruimte. We testen het een eerste keer uit op een live publiek op donderdag 25 augustus in Gare Maritime.

AB organiseert daar eind augustus terug de zomerfestivals Boterhammen in de Stad en Feeërieën. Nieuw dit jaar is een zomerterras dat doorlopend zal openblijven tussen het middag- en avondprogramma. Met naast food en drinks ook goeie muziek, randanimaties en tal van workshops voor groot en klein. Lees meer over het AB Zomerterras ism Brussels2030.

 

Ft. Veronica Campos, Driss Filali, Luc Mishalle ea MetX Muziekmakers

Op donderdag 25 augustus vullen MetX, Darna en Timiss dit zomerterras in. Tussen 14-17u organiseren we korte ateliers rond verschillende aspecten van spontane muzikale performances. Denk aan ‘rythmiek voor blazers’ met Luc Mishalle, ‘percussie’ met Veronica Campos en Jean Gnonlonfoun of ‘gnawa muziek en dans’ met Driss Filali en Mohamed Saïd Akasri. In de vooravond trekken alle deelnemers dan in een korte parade over de site van Tour&Taxis, gevolgd door een collectieve muzikale performance met de MetX muziekmakers in Gare Maritime.

WAT?
Workshops impro, ritmiek & dans olv MetX muziekmakers
VOOR WIE? Iedereen
WAAR? Gare Maritime Tour & Taxis – Picardstraat 3, 1080 Molenbeek
WANNEER? 25/08 van 14u-20u30
Info & inschrijvingen via sara@metx.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief