MetX

Nieuwe carte blanche voor Robbe Latré - 25/08/2023

Nieuwe carte blanche voor Robbe Latré

Je kent hem misschien als trompettist en bandleader bij technoblazersformatie NAFT en afrogroovemachine M.CHUZI. Maar Robbe Latré, alias Robbe Bey, is vanuit zijn Brusselse turf ook actief als leraar, jeugdwerker en antropoloog. In 2023 krijgt hij via een carte blanche van MetX de kans om deze spreidstand artistiek te verdiepen.

 

Samen met een collectief van like-minded muzikanten gaat hij, balancerend tussen improvisatie en compositie, op zoek naar een uniek klankenpalet dat de Brusselse muzikale diversiteit en jazz-mentaliteit reflecteert. Ze laten zich hierbij inspireren door zowel Marokkaanse gnawa- als Indische raga- en Beninese groove-tradities. Het collectief bestaat uit Lúcia Pires (dwarsfluit), Joost Vandueren (tenor saxofoon), Paula Léon (basgitaar en percussie), Hicham Bilali (guembri), Kaito Winse (fluit & talking drums), Falke Schrauwen (drums) en Robbe himself (trompet).

 

Tijdens jam-sessies (zowel publiek als in gesloten kring) nodigen ze een breed publiek van zowel muzikanten als muziekliefhebbers uit op hun creatieve ontdekkingsreizen. Een eerste try-out zal plaatsvinden op 7 oktober tijdens het Colora Festival in Leuven.

Projecten

Inschrijven op onze nieuwsbrief