MetX

Día de Muertos 2023 breekt uit de Marollen tot in Gent - 11/09/2023

Día de Muertos 2023 breekt uit de Marollen tot in Gent

Van 29 oktober tot 4 november vieren we opnieuw het Mexicaans dodenfeest in de Marollen. Met klassiekers als het Groot Altaar der Doden, een masterclassreeks en Fandango-jamsessie met gastmuzikanten uit Mexico en als afsluiter de Procesión met concert op het Vossenplein! Op 1/11 vindt in Gent ook een pocket-editie plaats ism Bij’ De Vieze Gasten. Kweenie hoe caliente de max!

 

Día de Muertos dans les Marolles is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot het moment bij uitstek waar mensen in hartje Brussel samenkomen met familie en vrienden om hun dierbare overledenen te herdenken en het leven te vieren. Jong en oud, ongeacht afkomst, sociale klasse of geloof, is er welkom. Via kleine en grote gebaren kan je er, zowel in intieme kring als tijdens feestelijke bijeenkomsten, universele gevoelens rond de dood, het rouwen en de cyclus van het leven een plaats proberen geven.

 

 

Ook dit jaar bieden de artiesten van Tas d’Os, het collectief achter deze unieke viering, een meerlagig programma aan. Denk aan creatieve stages tijdens de herfstvakantie, veel muziek en dans, momenten van bezinning en een feestelijke processie op en rond het Vossenplein.

 

Stip volgende data alvast aan in je agenda:

  • – 29 & 30/10 + 2/11 Masterclass Son Jarocho met de Mexicaanse zanger-gitarist Zénen Zéferino
  • – 31/10 inhuldiging van het Groot Altaar der Doden + concert van Zénen Zéferino 📍 CC Bruegel
  • – 3/11 Fandango jam-sessie 📍 CC Bruegel
  • – 4/11 la Procesión met o.a. BRUiTAL & DROM + Slotconcert met Orquesta Basura 📍 op en rond het Vossenplein

 

 

 

Ook nieuw deze editie: een Día de Muertos-avond in Gent ism Bij’ De Vieze Gasten. Dit sociaal-artistieke huis aan de Brugse Poort liet zich inspireren door de vijf eerdere edities om samen met Tas d’Os en MetX een eerste Marolliaanse dodenviering te organiseren buiten Brussel. Afspraak op woensdag 1 november voor een optreden van Orquesta Basura e.a. activiteiten!

 

Het volledige programma vind je op diademuertos.be

 

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de parade en het slotconcert op 4 november! Ken/ben je iemand die graag zou helpen tijdens Día des Muertos? Schrijf je voor 1 oktober in op de infosessie (4 oktober @ MetX) of contacteer manon@metx.be voor meer info.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief