MetX

MetX organiseert nieuwe jam @ Floreo op 12 juni

MetX organiseert nieuwe jam @ Floreo op 12 juni

MetX gaat dit jaar de boer op in Brussel. Samen met een aantal bevriende cultuurhuizen organiseren we open jam sessies op locaties doorheen de stad. Je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere professionele en amateurmuzikanten inspelen op een brede waaier van muziekstijlen.

Onze volgende jam gaat door in Café Floreo op 12 juni. De muzikanten van AGO! Benin Brass, momenteel op toernee door heel België, leiden de sessie in. Alle praktische info en updates vind je op het facebookevent.

 

Al de derde MetX Jam Supreme dit jaar


De vorige jam van MetX ging door op 21 maart bij Zinnema. Nicolas Hauzeur (Brussels Balkan Orchestra), Laurent Blondiau, Jo Zanders, Esinam Dogbatse en Michel Massot nodigden iedereen uit voor een avontuurlijke jam vol balkanmuziek, uitbundige blazers en (Noord-)Afrikaanse ritmes. Ook op de afspraak: Luc Mishalle en Jean Gnonlonfoun met Ander Brass, onze belgo-beninese fanfare uit Anderlecht.

 

Elke jam wordt mee ingezet door één of meerdere leden van het MetX Jam Supreme Team. Denk aan saxofonist Luc Mishalle (Marockin’ Brass, Remork & Karkaba, AGO! Benin Brass) en trompettist Laurent Blondiau (MikMâäk, Mâäk Quintet), maar ook Jo Zanders (VelotroniX, BRUiTAL), Mohamed Saïd Akasri (Remork & Karkaba, Gnawa de Bruxelles) of Jean Gnonlonfoun (Marockin’ Brass, Ander Brass, AGO! Benin Brass). Zij tunen telkens in op het repertoire van een gastmuzikant om samen de aanwezige muzikanten uit te dagen voor een onstuimige Jam Supreme.

 


Deze MetX Jam Supreme reeks vloeit voort uit de Megafonix Jam Supreme, onze feestelijke opener van 2019. Via deze sessies willen we samen met onze culturele partners de wijken van onze eigenzinnige metropool op een positieve manier in lichterlaaie zetten. Wil je graag meer weten over dit initiatief? Contacteer Doris via doris@metx.be

Share this:

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief