MetX

Día de Muertos herleeft in de Marollen - 23/09/2021

Día de Muertos herleeft in de Marollen

Na een ingetogen versie in 2020, vieren we de doden dit jaar opnieuw met een uitbundig feest! Op het programma: workshops voor groot en klein, een reusachtig altaar om aandenkens aan de dierbare overledenen te schenken en een finale met maar liefst vier verschillende Día de Muertos processies plus Mexicaans vuurwerk!

Groot altaar van de doden
Net als vorig jaar vind je op het Voorplein van CC Bruegel een groot en sfeervol verlicht altaar. De hele maand november kan je er offerstukken en aandenkens aan je dierbare overledenen achterlaten. Zin om mee te doen? Maak met familie of vrienden een klein offerstuk op basis van een doosje of fotokader. Gebruik je meest persoonlijke snuisterijen, talismannen en zoveel mogelijk je verbeelding. Hoe meer kleuren, glitters en kitsch, hoe liever! Uiteraard kan je ook gewoon een foto, brief, voorwerp of zelfs een beetje voedsel achterlaten.

De offerstukken kan je zelf thuis creëren of tijdens workshops in CC Bruegel van zaterdag 30/10 tem vrijdag 5/11.

 


Week vol workshops & concerten
Tijdens Día de Muertos vinden in de Marollen tal van ateliers en activiteiten plaats voor groot en klein. Zo kunnen liefhebbers van de Mexicaanse Son Jarocho deelnemen aan masterclasses met Ramón Gutiérrez Hernández, een van de meest bekende muzikanten uit dit genre. Hij leidt als eregast op deze editie ook een Mexicaanse jam sessie of Fandango (5/11) en treedt op samen met o.a. Sura van Las Lloronas (2/11).

Uiteraard kunnen ook kinderen en tieners zich de hele herfstvakantie vrolijk uitleven met de doden. Zo organiseert MetX van dinsdag 1/11 tem vrijdag 5/11 workshops percussie, kostuums en plastische kunsten ism Jeugd en Muziek, ter voorbereiding van de feestelijke afsluiter op zaterdag 6/11.

Bij CC Bruegel vinden dan weer improvisatie workshops Circle Songs met Sarah Klenes plaats voor tieners (1 & 2/11) en een opvoering van het sprookje “Le Bon Fils” van Ahmed Hafiz voor kinderen vanaf 10 jaar (4/11).

Vier processies met finale op het Vossenplein
Op zaterdag 6 november dompelen we de hele Marollenwijk onder in een kleurrijke viering die onze dierbare overledenen zich nog lang zullen herinneren. Maar liefst vier verschillende Día de Muertos processies paraderen door de straten met muziek en feestelijke lichtjes: Remork & Karkaba ft. De Ledebirds, La Nouvelle Filibuste, Mariachi Sabor A México en QuetzalQuatro met de Quetzalcóatl.

 

 

Elke processie vertrekt op een ander startpunt:

 

  • – 18u10 : Brigittinestraat, voor het theater
  • – 18u15 : Krakeelplein
  • – 18u20 : Hoogstraat 314, voor het museum Art et Marges
  • – 18u25 : Hallepoortmuseum

 

Ze komen samen op het Vossenplein voor een grote finale met Mexicaans vuurwerk of Toritos vanaf 19u15. Gevolgd door een afsluitend verrassingsconcert om 20u en Latino food trucks tot 22u.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief