MetX

Try-Outs carte blanche Robbe Latré - 25/01/2024

Try-Outs carte blanche Robbe Latré

Je kent hem misschien als trompettist en bandleader bij technoblazersformatie NAFT en afrogroovemachine M.CHUZI. Maar Robbe Latré, alias Robbe Bey, is vanuit zijn Brusselse turf ook actief als leraar, jeugdwerker en antropoloog. Via een MetX carte blanche krijgt hij de kans om deze spreidstand artistiek te verdiepen.


Samen met een collectief van like-minded muzikanten gaat hij, balancerend tussen improvisatie en compositie, op zoek naar een uniek klankenpalet dat de Brusselse muzikale diversiteit en jazz-mentaliteit reflecteert. Ze laten zich hierbij inspireren door zowel Marokkaanse gnawa- als Indische raga- en Beninese groove-tradities. Het collectief bestaat uit Lúcia Pires (dwarsfluit), Joost Vandueren (tenor saxofoon), Paula Léon (basgitaar en percussie), Hicham Bilali (guembri), Kaito Winse (fluit & talking drums), Falke Schrauwen (drums) en Robbe himself (trompet).


Tijdens jam-sessies (zowel publiek als in gesloten kring) nodigen ze een breed publiek van zowel muzikanten als muziekliefhebbers uit op hun creatieve ontdekkingsreizen. Eerste try-outs vonden plaats op 7 oktober tijdens het Colora Festival in Leuven en op 24 januari in Paleis305 te Schaarbeek.

Projecten

Inschrijven op onze nieuwsbrief