MetX

Artiesten

Robbe Latré

Robbe Latré

Biografie

Al een half leven lang balanceert Robbe Latré (°1993), alias Robbe Bey, tussen muziek en maatschappelijk engagement. Ze vormen dan ook de inspiratiebron bij uitstek voor zijn artistieke en andere hersenkronkels. Vanuit zijn thuisbasis Brussel treedt hij de wereld in verschillende gedaantes tegemoet: als muzikant en bandleader, maar ook als leraar, jeugdwerker en antropoloog.

 

Als trompettist en bandleader bij technoblazersformatie NAFT en afrogroovemachine M.CHUZI tourt hij regelmatig in binnen- en buitenland en laat hij zijn trompet met gitaareffecten versmelten tot een opwindende, hybride sound. Als leraar en jeugdwerker verdiept hij zich dan weer in het uitdagende sociale weefsel van onze hoofdstad. En als geschoold antropoloog koestert hij een niet-aflatende nieuwsgierigheid naar alles wat naar culturele mengelmoes proeft.

 

In 2023 kreeg Robbe via een carte blanche van MetX de kans om deze spreidstand artistiek te verdiepen. Boven alles een inspirator, verbinder en assembleur van muzikale energie in de brede zin van het woord, focust hij hierbij op collectieve compositie en alternatieve, toegankelijke improvisatievormen.

 

Naar het voorbeeld van hedendaagse jazzmuzikanten als Makaya McCraven en Tijn Wybenga, stelt hij een collectief van Brusselse muzikanten samen om de brug te leggen tussen improvisatie en compositie. Geïnspireerd door Marokkaanse gnawa-, Indische raga- en Beninese groove-tradities en hun resonantie in Brussel, gaat Robbe op zoek naar een uniek klankenpalet dat de grootstedelijke muzikale diversiteit en jazz-mentaliteit weergeeft. Aan de hand van (al dan niet publieke) jam-formats, samples en digitale collagetechnieken wil hij de deur openen naar een breder publiek van zowel muzikanten als muziekliefhebbers. Na de eerste try-outs op 7 oktober tijdens Colora Festival in Leuven en op 24 januari in Paleis305 te Schaarbeek, vindt een volgende sessie plaats op 30 mei @ Au Bassin in Brussel in het kader van de Stoemp! sessies van vi.be.

 

Projecten

Agenda

    Nieuws

    Inschrijven op onze nieuwsbrief