MetX

Artiesten

Fanny Brouyaux

Biografie

Fanny Brouyaux is een danseres en choreografe uit Brussel, opgeleid aan P.A.R.T.S. Met haar gezelschap Too Moved to Talk creëert ze voorstellingen in samenwerking met kunstenaars uit de wereld van dans, performance, theater, decorontwerp en experimentele muziek. Bij MetX zorgt ze samen met Ilaria Orlandini voor de artistieke coördinatie op gebied van dans bij het multidisciplinair ensemble Bazzaria.

 

Als danseres werkte ze samen met Taoufiq Izeddiou’s Marokkaanse gezelschap Anania-Danses en verschillende Belgische gezelschappen: Cie Abis/Julien Carlier (urban contemporary), La peau de l’autre/Marie Limet (fysiek theater), Cie Nyash, Julie Bougard (jong publiek), Marco Torrice en Baptiste Conte (dansperformance).

 

Ze werkt ook mee aan producties als choreografisch adviseur en dramaturg en geeft ad hoc workshops. Ze was ook een van de programmeurs van het Caméléon festival, een multidisciplinair festival over meervoudige identiteit, georganiseerd in Charleroi in 2017 als eerbetoon aan Sadia Sheikh.

 

 

Foto © Véronique Baudoux

Projecten

Agenda

    Nieuws

    Inschrijven op onze nieuwsbrief