MetX

Projecten

BLAST!

Een nieuwe MetX productie met out-of-the box bezetting en dito klank. Luc Mishalle waagt zich aan de bas saxofoon en laat zich omringen met Eric Yovogan en Joris De Beer op trompet, Véronique Delmelle op alto saxofoon, aanstormend talent Audrey Dechèvre (Conservatoire Royal de Bruxelles) op drums en Costa Mbunda (Institut National des Arts de Kinshasa) op gitaar.

 

BLAST! speelt eigen composities aangereikt door Luc en Eric, die door de volledige groep tot een unieke sound en groovy repertoire worden gesmeed. Hierop dartelen Slam poets Adrien Sezuba Rukira en Katia De Hertog aka Cage met spoken word interventies in het Nederlands, Frans en Engels. Na een eerste demo-sessie eind 2023, werken Luc en cie hun repertoire uit voor optredens in het voorjaar van 2024.

BLAST kan van veel betekenen: van een algoritme uit de biotechnologie naar een plotse rukwind tot een ontploffing met tussendoor harde slagen uit de baseball- en de golfsport. Toeval of niet, de blazers zijn alle vier met tussenstops in Brussel beland. Ze komen uit Benin, Luik en Antwerpen en ze spelen Saxofoon en Trompet. Geen wonder dus dat hun gezamenlijke ademstoten zorgen voor een BLAST!

Artistieke coördinatie

Luc Mishalle

 

Line-up

Luc Mishalle: bas & tenor saxofoon / vocals
Eric Yovogan: trompet / vocals
Joris De Beer: trompet
Veronique Delmelle: alt saxofoon / vocals
Audrey Dechèvre: drums
Costa Mbunda: guitaar / vocals
Adrien Sezuba Rukira & Katia De Hertog: spoken word

 

Info & booking

booking@metx.be

 

Foto’s © Sebastian Strycharski

Dit delen:

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief