MetX

MikMâäk neemt nieuw live album op in W:Halll

MikMâäk neemt nieuw live album op in W:Halll

MikMâäk, het buitenbeentje onder de bigbands in België, is begin dit jaar te gast in de W:Halll te Sint-Pieters Woluwe. Laurent Blondiau en de andere muzikanten nemen er een nieuw album op tijdens een residentie de laatste week van januari en een afsluitend concert op 1 februari.

MikMâäk
is allesbehalve een doordeweekse bigband: 16 topmuzikanten met een uitzonderlijke persoonlijkheid, een repertoire gecreëerd door de verschillende leden van de groep en een mix van partituurmuziek en improvisaties.

Het geheel wordt artistiek in goede banen geleid door Laurent Blondiau (mede-oprichter van het jazzcollectief Mâäk, Europese revelatie van l’Académie du Jazz de France 2009 en winnaar Sabam Jazz Award 2015) en Fabian Fiorini (pianist/componist die o.a. met Ictus Ensemble, Aka Moon, Anna Teresa De Keersmaeker, TG Stan en Kris Defoort heeft gewerkt).

Na hun gelijknamige debuutalbum uit 2015, nemen ze begin 2019 een nieuw album op tijdens een residentie de laatste week van januari en een afsluitend concert in W:Halll te Woluwe.

Wil je graag naar het concert op 1 februari? Samen met W:Halll hebben we tickets aan “MetX” voordeeltarief in petto voor de grootste MetX-fans! Contacteer ons

 

Projecten

Artiesten

Releases