MetX

Nieuwe clip en live album MikMâäk - 13/08/2019

Nieuwe clip en live album MikMâäk

OUT NOW: MikMâäk #2, de langverwachte opvolger van hun debuutalbum uit 2015. Het bevat live opgenomen composities van o.a. Fabian Fiorini, Pascal Rousseau, Samuel Ber en Laurent Blondiau. Release concerts in Recyclart, Handelsbeurs en Théâtre Marni (13/02). Met videoclip badend in typisch ontwapenende Mâäk-humor.

 

 

Not your ordinary bigband – MikMâäk, dat zijn 16 uitzonderlijke muzikanten (hyper)actief binnen en buiten de jazz. Samen creëren ze het repertoire van de groep en switchen daarbij vlot tussen geschreven muziek en improvisaties. Eind september brachten ze hun tweede album uit getiteld MikMâäk #2. Ze stellen het nieuwe album voor tijdens deze release concerts:

 

 

 

 

Bigband op z’n kop

 

Trompettist Laurent Blondiau en pianist Fabian Fiorini zetten als artistiek leiders het concept van de bigband volledig op hun kop. Samen met 14 andere topmuzikanten vormen ze een bijzonder eclectisch en onverschrokken gezelschap. Tel al hun muzikale bagage op, en je begrijpt meteen waarom ze boldly durven gaan where no bigband went before. Hun drive: de drang naar artistiek experiment, gemengd met een flinke dosis zelfrelativering. Het resultaat: georganiseerde chaos, afgewisseld met gevatte interventies die organisch overvloeien in bevrijdende composities.

 

2de album met live materiaal

 

Met MikMâäk #2 presenteren ze de langverwachte opvolger van hun debuutplaat uit 2015. Er staan originele composities op van o.a. drummer Samuel Ber, klarinettist Yann Lecollaire en tuba-speler Pascal Rousseau. Met als kers op de taart enkele adembenemende nummers van Laurent Blondiau en Fabian Fiorini.

 

Dit live album werd opgenomen tijdens een residentie in W:Halll en komt uit bij Igloo Records. Het is vanaf 27 september te beluisteren op alle digitale platformen en op CD/vinyl. Er komt ook een 4’ radio-edit uit van het nummer “Yaçin’s Tune” met bijhorende clip.

 

Meer info ivm MikMâäk of hun nieuwe album? Contacteer Jan Ockerman.

Projecten

Artiesten

Releases

Inschrijven op onze nieuwsbrief