MetX

Sluit aan bij het Belgian World Music Network - 08/05/2019

Sluit aan bij het Belgian World Music Network

Werk je met jouw collectief, productiehuis, concertzaal, festival of andere organisatie rond wereldmuziek? Dan is het Belgian World Music Network iets voor jou! Dit netwerk verbindt organisaties uit de Belgische wereldmuziekscène om expertise uit te wisselen en samen de belangen van de sector te behartigen. Aansluiten kan tijdens de jaarlijkse wereldmuziekmeeting op 23 mei in Espace Magh.

 

 

De jaarlijkse sectorvergadering begint met de 1ste algemene vergadering van de vzw Belgian World Music Network (BWMN). Deze A.V. is open voor alle organisaties die lid van het netwerk willen worden. Interesse om aan te sluiten? Ontdek hier hoe je lid kan worden.

 

Na de plenaire sessie vinden ook infosessies, workshops en debatten over de troeven van wereldmuziek plaats.

 

Programma

10.30: Ontvangst met koffie/thee

 

11.00: Plenaire sessie: 1ste algemene vergadering van de vzw Belgian World Music Network

 

12.30: lunch (€ 5 pp)

 

13.30: Infosessies (open voor iedereen)

  • – Auteursrechten en wereldmuziek
  • – Digitale distributie en promotie van wereldmuziek
  • – Het belang van het verenigen van kunstenaars
  • – Promotie van Belgische wereldmuziekartiesten

 

14.30: Pauze

 

15.00: Panels

  • – Wereldmuziek en dekolonisatie
  • – Brussel promoten als een stad van wereldmuziek

 

16.00 uur: Network Drink


Toegang is gratis, inschrijven kan hier voor 19 mei 2019.


Dit is een organisatie van Het Belgian World Music Network & Kunstenpunt, met de steun van Espace Magh, Sabam For Culture, Conseil de la Musique, de Vlaamse Gemeenschap en Fédération Wallonie-Bruxelles in het kader van het programma Cultuur-Culture.

 

Belgian World Music Night @ Ancienne Belgique 10 juni

 

Op 10 juni 2019 presenteert het BWMN ook een staalkaart van wat ons land op dit moment qua wereldmuziek te bieden heeft. Ontdek hier alle info ivm de Belgian World Music Night op 10/06 in de Ancienne Belgique.

Inschrijven op onze nieuwsbrief