MetX

Word jij onze nieuwe muziekmaker? Projectoproep MetX Carte Blanche - 30/09/2021

Word jij onze nieuwe muziekmaker? Projectoproep MetX Carte Blanche

Naast onze gekende producties, huisartiesten en ad hoc projecten, zijn we bij MetX steeds op zoek naar jong bloed, ‘emerging’ muzikanten of originele formats. Daarom lanceren we opnieuw een ‘carte blanche‘. De opzet? Een muzikant de kans geven om in 2022 een project from scratch te ontwikkelen onder de vleugels van MetX.

De voorbije jaren konden muzikantes als Imane Guemssy en Karen van Schaik al gebruik maken van onze carte blanche. Zij ontwikkelden met respectievelijk Tsoukina en HU! hun eigen professionele producties die aansluiten bij de visie en missie van MetX.

Voor deze nieuwe oproep ligt de focus nog meer op het creatietraject. De muzikant kan in alle vrijheid een project bedenken en ontwikkelen, zonder onmiddellijke druk om iets te presenteren. Hij/zij/X krijgt logistieke (infrastructuur om te repeteren, beperkt aantal opnames, …), productionele (promotie, spreiding, eventuele publiekswerking) en financiële ondersteuning door MetX. Daarnaast kan hij/zij/X ook beroep doen op de artistieke expertise en coaching van andere MetX-muziekmakers.

Deze projectoproep werd afgesloten op 15 november 2021. Meer info over de toewijzing van onze Carte Blanche 2022 volgt binnenkort!

Inschrijven op onze nieuwsbrief