MetX

Doe mee met Fête de la Musique 2023 – Sounds of Marolles! - 03/05/2023

Doe mee met Fête de la Musique 2023 – Sounds of Marolles!

Een nieuwe editie van Fête de la Musique dans les Marolles, made by.for mensen die in deze bijzondere wijk leven of ze bezoeken. Dit jaar nodigen we je uit om DIY (Do-It-Yourself) muziek te ontdekken: zelfgemaakte instrumenten, experimentele geluidseffecten en andere gekke geluiden… Met vanaf mei workshops voor jong en oud ter voorbereiding van een spetterende muzikale en participatieve finale op zondag 25 juni.

 

Zin om van dans en muziek te komen genieten?
Afspraak op 25 juni vanaf 15u voor een reeks concerten verspreid doorheen de Marollenwijk en een grote slotperformance op het Vossenplein:

 

PROGRAMMA 25/06/23

 

15:00 – Concerten doorheen de Marollen
Blazen en trommelen op instrumenten van recup materiaal, DIY fanfares en bezwerende ritmes! Zoek, hoor en vind BRUiTAL, l’Orchestre de casseroles van L’AXOSO, Touques & Saksin en Le Rythme des Fourmis verspreid over de hele wijk.

 

16:00 – Grote slotperformance
Alle groepen verzamelen op het Vossenplein voor een grote participatieve slotperformance met de deelnemers van de verschillende ateliers en guest artists als Atelier Leon en SPAAK.

 

17:00 – De wolf van de Zinneke Parade doet zijn intrede en neemt iedereen mee op sleeptouw richting meer feestgedruis in de stad. Volg hem als je durft tijdens deze Parade Poétik!

 

Zin om mee op te treden tijdens Fête de la Musique dans les Marolles?

In mei en juni vinden gratis workshops plaats rond het maken van de Sounds of Marolles. Bouw zelf een instrument uit recup materiaal, leer DIY percussie- of blaasinstrumenten bespelen of ontdek al dansend welke diepe verbindingen er kunnen ontstaan tussen lichaam, geest en de publieke ruimte.

 

INFO EN INSCHRIJVINGEN VOOR DE WORKSHOPS

 

WORKSHOPS SAKSIN

 

WORKSHOPS RÉKUP

 

WORKSHOPS CREATIEF BEWEGEN EN IMPROVISEREN

 

WORKSHOPS KOTEKAN

 

Een co-productie tussen Centre Culturel Bruegel en MetX in samenwerking met Les Mercredis Artistiques, MUS-E, L’AXOSO, Some Music, Atelier Léon, De Batterij, Zinneke en Duurzaam Wijkcontract Marollen. Featuring Michel Kazungu, Maxime Lacôme, Seppe Baeyens, Ilaria Orlandini, Guillaume Gagneur, Jo Zanders, Vital Schraenen e.a. artiesten.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief