MetX

The Street is Our Stage @ Brussels2030 Summer Assembly - 26/05/2023

The Street is Our Stage @ Brussels2030 Summer Assembly

Ook deze zomer zetten we volop in op de stedelijke publieke ruimte als hotspot voor cultuur, verbinding en gemeenschappelijke identiteitsvorming. We doen dit in goed gezelschap: samen met Zinneke nodigen we een tiental binnen- en buitenlandse organisaties uit voor een internationaal uitwisselingsplatform. Op het menu: co-creatie labs tijdens de Brussels2030 Summer Assembly en stadswandelingen in de (straks opnieuw culturele?) hoofdstad van Europa.

 

Net als het idee voor Brussels2030, heeft de huidige drive to reclaim the streets as our stage een lange voorgeschiedenis. Zinneke, MetX e.a. organisaties werken al jaren (al dan niet samen) aan parades, festivals en interventies in de stedelijke openbare ruimte. Vanuit onze ervaring met verschillende participatieve methodieken en internationale uitwisselingen, stellen we vast dat organisaties, projecten en kunstenaars wereldwijd voor gelijkaardige sociale, sociaal-politieke en artistieke uitdagingen staan.

 

Met de steun van Kunstenpunt nodigen we like-minded organisaties uit om mee na te denken over de politieke, sociale en culturele relevantie van dergelijke grootschalige participatieve initiatieven. We kijken ook over de nationale grenzen heen: hoe gaan artiesten en organisaties in andere Europese steden hiermee om? Eind juni verwelkomen we medewerkers van o.a. ICAF (Rotterdam – NDL), Masopust & Velvet Parade (Roztoky & Praag – CZE) en Oi Musica (Edinburgh – SCO) voor een meerdaagse uitwisseling.

 

Zin om samen met ons richting te geven aan de stedelijke publieke ruimte van morgen?

 

Op vrijdag 30 juni kan je deelnemen aan een co-creatie lab van Zinneke & MetX ism Park Poétik tijdens de Brussels2030 Summer Assembly. Samen met organisaties uit binnen-en buitenland werken we rond twee centrale vragen: wat is de rol, functie en vorm van participatieve kunst in de openbare ruimte in de hyperdiverse stad van morgen? En hoe bouwen we, voorbij alle verschillen en op basis van onze gelaagde identiteiten, aan een gemeenschappelijke verbeelding, toekomst en identiteit? Deelname is gratis, inschrijven kan via brussels2030.be

 

 

WAT? co-creatielab The Street is our stage

WANNEER? vrijdag 30.06 – 14-17u

WAAR? Les Halles, Koninklijke Sinte-Mariastraat 22 – 1030 Schaarbeek

WIE? MetX, Zinneke, Park Poétik, ICAF, Masopust, Velvet Parade, Oi Musica, Klein Verhaal, L’Eden

 

Lees meer over de Brussels2030 Summer Assembly 29/06 – 02/07

 

Een co-productie tussen MetX, Zinneke en Kunstenpunt in samenwerking met Brussels2030, Park Poétik, ICAF, Masopust, Velvet Parade, Oi Musica, Klein Verhaal, L’Eden CC Charleroi ea

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief