MetX

Volgende re:encounter# met Robbe Latré 30/05 @ Au Bassin - 10/04/2024

Volgende re:encounter# met Robbe Latré 30/05 @ Au Bassin

Via re:encounter# komen zeven minstrelen, elk ambassadeur van hun muzikale subcultuur in Brussel, bijeen in een collectief dat balanceert tussen improvisatie en instant compositie. Tijdens opnamesessies en live jams weven ze een meditatief, meeslepend en groovy muzikaal verhaal dat resoneert met de muzikale diversiteit van Brussel.

Initiatiefnemer Robbe ‘Bey’ Latré kennen we als trompettist en bandleader bij technoblazersformatie NAFT en afrogroovemachine M.CHUZI. Maar vanuit zijn Brusselse turf is hij ook actief als leraar, jeugdwerker en antropoloog. Via een MetX carte blanche, uitgereikt in 2023, krijgt hij de kans om deze spreidstand artistiek te verdiepen.

 

 

Samen met een collectief van like-minded muzikanten gaat hij, balancerend tussen improvisatie en compositie, op zoek naar een uniek klankenpalet dat de Brusselse muzikale diversiteit en jazz-mentaliteit reflecteert. Ze laten zich hierbij inspireren door zowel Marokkaanse gnawa- als Indische raga- en Beninese groove-tradities. Het collectief bestaat uit Lúcia Pires (dwarsfluit), Joost Vandueren (tenor saxofoon), Paula Léon (basgitaar en percussie), Hicham Bilali (guembri), Kaito Winse (fluit & talking drums), Falk Schrauwen (drums) en Robbe himself (trompet).

 

 

Tijdens jam-sessies (zowel publiek als in gesloten kring) nodigen ze een breed publiek van zowel muzikanten als muziekliefhebbers uit op hun creatieve ontdekkingsreizen. Eerste try-outs vonden plaats op 7 oktober tijdens het Colora Festival in Leuven en op 24 januari in Paleis305 te Schaarbeek.

 

Volgende afspraak op 30 mei @ Au Bassin in Brussel voor Re:encounter #3 + Jam in het kader van de Stoemp! sessies van vi.be.

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief