MetX

MetX viert Fête de la Musique dans les Marolles - 06/06/2019

MetX viert Fête de la Musique dans les Marolles

Van 20 tot 23 juni vond het Fête de la Musique plaats. Vier dagen lang honderden gratis concerten en muzikale evenementen over heel Brussel en Wallonië. Ook MetX deed mee. Zo organiseerden we op vrijdag 21 juni een heuse brass battle in de Marollen. AGO! Benin Brass, Les Taupes qui Boivent du Lait, Ander Brass, ‘t Akkoord en Sans Tambour Ni Trompette maakten er een onvergetelijk feest van!

MetX is dankzij projecten als MegafoniX uitgegroeid tot één van de culturele sleutelspelers in de Marollenwijk. Net als in 2018 bundelden we dus met plezier de krachten met CC Bruegel en vele andere partners voor het Fête de la Musique dans les Marolles.

Zo organiseerden we ‘s avonds een Soirée Orchestrée: 5 fanfares uit Brussel en daarbuiten namen het tegen elkaar op tijdens een onvervalste brass battle. AGO! Benin Brass (Benin), Les Taupes qui Boivent du Lait (Brussel), Ander Brass, ‘t Akkoord (Antwerpen) en Sans Tambour Ni Trompette (Luik) deden het Vossenplein de hele avond daveren!


Deze Soirée Orchestrée maakte deel uit van een hele dagprogrammatie in het kader van la Fête de la Musique dans les Marolles. Het Centre Culturel Bruegel en MetX werkten hiervoor samen met Some Music, Les Mercredis Artistiques, Les Mignonnettes du quartier Bruegel-Marolles, l’Entraide des Marolles en Axoso Asbl. Voor meer info kan je terecht op de site van CC Bruegel.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief