MetX

Tsoukina Try Outs - 26/02/2020

Tsoukina Try Outs

8 maart is internationale vrouwendag. Een ideale aanleiding voor de muzikantes van Tsoukina om enkele try-outs te doen. Op 7 maart spelen ze in de vooravond tijdens het evenement Chaabi Habibi in UPA, nadien sluiten ze aan bij de all womxn line-up van Intersections in VK. Ondertussen werken ze hun repertoire verder uit via repetities bij MetX en een residentie bij Zinnema in mei.

 

Tsoukina is een nieuwe groep gestart door Imane Guemssy en enkele muzikantes rond haar. Via een wild card van MetX maken ze originele composities op basis van traditionele gnawa-muziek. Ze krijgen naast repetitieruimte en artistieke begeleiding ook een aantal speelkansen. Zo deden ze eind vorig jaar een eerste try-out op de MetX Solidarity Jam en speelden ze in februari een kort openluchtconcert tijdens een wijkfeest in de Marollen.

 

  

Aan de vooravond van de internationale vrouwendag staan enkele nieuwe toonmomenten gepland: Op 7 maart spelen ze in Anderlecht op Chaabi Habibi, een evenement dat bestaande taboes rond vrouwelijkheid mee wil helpen doorbreken via populaire Marokkaanse dans en muziek. Naast concerten vinden er ook workshops met chaabi-danseres Esraa Warda plaats en een lezing door Hélène Sechehaye, die onlangs een studie over gnawa’s & maroxellois in Brussel publiceerde. Later op de avond steken de muzikantes van Tsoukina het kanaal over richting Molenbeek. Ze zullen er met andere vrouwelijke artiesten optreden tijdens Intersections van VK.

 

 

Deze try-outs dienen in de eerste plaats om (podium)ervaring op te doen. De verschillende ontmoetingen, uitwisselingen en lessons learned helpen de muzikantes om te groeien als groep en hun repertoire verder te doen evolueren. Naast de wekelijkse repetities bij MetX, trekken ze begin mei ook een heel weekend op residentie in Zinnema. Eind mei maken ze dan hun opwachting als een van de special guests van het Mâäk Quintet tijdens Brussels Jazz Weekend.

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief