MetX

Mâäk Quintet 2.020 - 05/02/2020

Mâäk Quintet 2.020

Het kwintet rond Laurent Blondiau trekt dit jaar opnieuw alle registers open. Naast een hele reeks concerten in België en buitenland, nodigen ze tijdens Brussels Jazz Weekend Laïla Amezian, Zouratié Koné en Imane Guemssy uit voor MetX en spelen ze op de Grote Markt voor la Journée des Lundis d’Hortense. In juni veroorzaken ze een brass clash tijdens Fête de la Musique.

Ook met meer dan 20 jaar op de teller, blijft de muziek van het Mâäk Quintet heerlijk onvoorspelbaar. Op straat of in een concertzaal, de muzikanten proberen voortdurend nieuwe sonore, ritmische en harmonische elementen uit. Maar ze creëren ook ruimte voor experiment met en voor andere muzikanten uit zowel professionele circuits als lokale artistieke projecten.

 

Niet te missen in 2020:

 

Meer dan 20 jaar geleden ontstaan als een fascinerend jazz ensemble. Vandaag uitgegroeid tot een veelzijdig collectief met internationale vertakkingen. Eeuwige avonturiers Laurent Blondiau, Jeroen Van Herzeele en Michel Massot + jonge honden Samuel Ber en Grégoire Tirtiaux vormen één van de meest avantgardistische jazzformaties in België. Op volgende link vind je meer info over 20 jaar Mâäk.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief