MetX

MetX jams in Théâtre National

MetX jams in Théâtre National

Jammen in tijden van corona, ce n’est pas une mince affaire! Gelukkig biedt Théâtre National een gepaste setting om spontaan te musiceren binnen de veiligheidsvoorschriften. In het kader van hun Saison Libre kan je er na bepaalde voorstellingen jammen met Laurent Blondiau e.a. MetX artiesten.

Voor onze nieuwe MetX Jam Supreme sessies slaan we de handen in elkaar met het Saison Libre van Théâtre National. Via deze gratis verlengstukken van hun voorstellingen gaat het theater de dialoog aan met de stad en haar inwoners. Om de toegankelijkheid te vergroten en banden te smeden, maar ook om confrontaties aan te gaan en een authentieke relatie met de verschillende gemeenschappen in de stad uit te bouwen.

Jam sessies in oktober, januari & maart

Zo zorgen Laurent Blondiau en enkele gastmuzikanten voor de ritmische omlijsting van het nieuwe theaterseizoen tijdens een drietal jams. Ze putten directe inspiratie uit de programmering en verbinden die met elementen uit zowel de westerse improvisatiecultuur als uit traditionele muziek die leeft bij verschillende culturen in Brussel.

10 oktober 2020:
Laurent Blondiau invites Jeroen van Herzeele (tenor sax), Manolo Cabras (contrabas) en Marek Patrman (drums) – volgend op Une Cérémonie van Raoul Collectif

14 januari 2021: Laurent Blondiau invites MetX muziekmakers – volgend op Wakatt van Serge Aimé Coulibaly

4 maart 2021:
Laurent Blondiau invites MetX muziekmakers – volgend op Normal van Isabelle Darras en Désobéir van Julie Berès

MetX Jam Supreme

Samen met bevriende cultuurhuizen organiseren we regelmatig open jam sessies: je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere muzikanten inspelen op een mix van kosmopolitische klanken en vibes. Fan van organische drumbeats, zinderende trance, jazz met een hoek af en/of traditionele ritmes uit Benin, Noord-Afrika en andere werelddelen? Lees meer over onze MetX Jam Supreme sessies!

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief