MetX

Mâäk Quintet @ Bel Jazz Fest - 28/05/2020

Mâäk Quintet @ Bel Jazz Fest

Op 29 en 30 mei sloegen de organisatoren van 11 gevestigde jazzfestivals de handen in elkaar voor een onlinefestival. Mâäk Quintet, gepland op Brussels Jazz Weekend, trad op naast andere grote namen uit de Belgische jazzscène zoals De Beren Gieren, Jean-Paul Estiévenart, Esinam en Nabou.

 

 

In afwachting van hun volgende live concert, speelde Mâäk Quintet vrijdag 29/05 op het Bel Jazz Fest. Met dit online festival bewijst de Belgische jazzwereld zijn dynamiek, veerkracht én solidariteit in tijden van crisis. 11 festivals uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië hadden een mooie staalkaart van de Belgische scene gemaakt! Alle concerten vonden plaats in Flagey, een van de bekendste jazz-zalen van België.

 

Vanuit verschillende locaties in het gebouw, werden de concerten – soms deels gelijktijdig – in hoge audio- en beeldkwaliteit gestreamd. Je kon online van podium wisselen en met andere kijkers contact houden via chat. Met de ticketcode kon de content tot een week na het festival bekeken en beluisterd worden.

 

Een organisatie van:

BRAND! Mechelen, Brosella, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief