MetX

MetX jamt in Théâtre National - 15/09/2020

MetX jamt in Théâtre National

In het kader van het Saison Libre van Théâtre National, kan je er na bepaalde voorstellingen jammen met Laurent Blondiau e.a. MetX artiesten. Zin om in te tunen op een mix van kosmopolitische klanken en vibes? De eerste sessies op 10/10/20 en 14/01/21 zijn afgelast, maar nieuwe jams volgen in 2021!

Voor onze nieuwe MetX Jam Supreme sessies slaan we de handen in elkaar met het Saison Libre van Théâtre National. Via deze gratis verlengstukken van hun voorstellingen gaat het theater de dialoog aan met de stad en haar inwoners. Om de toegankelijkheid te vergroten en banden te smeden, maar ook om confrontaties aan te gaan en een authentieke relatie met de verschillende gemeenschappen in de stad uit te bouwen.

Jam sessies in januari & maart 2021

Zo zorgen Laurent Blondiau en enkele gastmuzikanten voor de ritmische omlijsting van het nieuwe theaterseizoen tijdens een drietal jams. Ze putten inspiratie uit de programmering en verbinden die met elementen uit zowel de westerse improvisatiecultuur als uit traditionele muziek die leeft bij verschillende culturen in Brussel.

10 oktober 2020 (afgelast):
Laurent Blondiau invites Jeroen van Herzeele (tenor sax), Manolo Cabras (contrabas) en Marek Patrman (drums) – volgend op ‘Une Cérémonie’ van Raoul Collectif

14 januari 2021 (afgelast): Laurent Blondiau invites MetX muziekmakers – volgend op ‘Wakatt’ van Serge Aimé Coulibaly

4 maart 2021:
Laurent Blondiau invites MetX muziekmakers – volgend op ‘Normal’ van Isabelle Darras en ‘Désobéir’ van Julie Berès

MetX Jam Supreme

Samen met bevriende cultuurhuizen organiseren we regelmatig open jam sessies: je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere muzikanten inspelen op een mix van kosmopolitische klanken en vibes. Fan van organische drumbeats, zinderende trance, jazz met een hoek af en/of traditionele ritmes uit Benin, Noord-Afrika en andere werelddelen? Lees meer over onze MetX Jam Supreme sessies!

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief