MetX

Artiesten

Ejaspapa Gnonlonfoun

Ejaspapa Gnonlonfoun

Biografie

Ejaspapa Gnonlonfoun is een drummer, percussionist, bassist en componist afkomstig uit Benin. Hij studeerde er traditionele West-Afrikaanse polyritmiek aan de Ecole Supérieure des Métiers des Arts et de Culture (Esmac-Hwendo) in Cotonou. Doordat hij zowel de traditionele als meer hedendaagse vormen van polyritmiek perfect beheerst, trad hij al op met talrijke groepen zoals The Peas Project, Baloji & la Katuba, Azéto orchestra, Gospel for life, Weli, Gangbé Brass Band, Jomion & les Uklo’s en Tangawissi.

 

Sinds enkele jaren organiseert hij zelf ook opleidingsstages polyritmiek voor professionele muzikanten in Cotonou en initiaties muziek en percussie voor beginnende muzikanten in België.

 

Als MetX muziekmaker heeft hij de voorbije tien jaar al voor verschillende projecten en groepen van het huis gespeeld en gecomponeerd: Bagadski, Gankpo, Marockin’ Brass, AGO! Benin Brass of recent nog Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi. Vanaf oktober 2023 organiseert hij open workshops rond Talkings Drums en andere (compacte) percussie-instrumenten, als onderdeel van het ReBirth of Hope-project met ESINAM in de zomer van 2024.

Projecten

Agenda

    Releases

    Nieuws

    Luister

    Inschrijven op onze nieuwsbrief