MetX

MetX Jam Supreme @ Le Senghor 20/09

MetX Jam Supreme @ Le Senghor 20/09

MetX slaat dit jaar zijn tenten op doorheen de stad. Samen met bevriende cultuurhuizen organiseren we open jam sessies op verschillende locaties in Brussel. Je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere muzikanten inspelen op een brede waaier van muziekstijlen.

Onze volgende jam gaat door op vrijdag 20 september in Le Senghor te Etterbeek. In het kader van Al-Karavan, een reeks muzikale nomadische ontmoetingen, duiken we in de sound van 50 jaar Marokkaanse immigratie in België. Na een concert van Les Fatmas de Belgica met Laïla Amezian, nodigen o.a. Laurent Blondiau en Michel Massot je uit voor een nieuwe muzikale ontdekkingsreis. Lees meer over onze MetX Jam Supreme @ Le Senghor.

 

MetX Jam Supreme #4


Het is al de vierde jam die we dit jaar organiseren. De vorige sessie vond plaats net voor de zomer in Café Floreo, hartje Brussel. De muzikanten van AGO! Benin Brass, op tournee door heel België, leidden toen de sessie in.

In maart streek ons Jam Team neer in Zinnema te Anderlecht. Nicolas Hauzeur (Brussels Balkan Orchestra), Laurent Blondiau, Jo Zanders, Esinam Dogbatse en Michel Massot nodigden iedereen uit voor een avontuurlijke jam vol balkanmuziek, uitbundige blazers en (Noord-)Afrikaanse ritmes. Ook op de afspraak: Luc Mishalle en Jean Gnonlonfoun met Ander Brass, onze belgo-beninese fanfare uit Anderlecht.

 

Jammen met muziekmakers van MetX en gastmuzikanten

Elke jam wordt mee ingezet door één of meerdere leden van het MetX Jam Supreme Team. Denk aan saxofonist Luc Mishalle (Marockin’ Brass, Remork & Karkaba, AGO! Benin Brass) en trompettist Laurent Blondiau (MikMâäk, Mâäk Quintet), maar ook Jo Zanders (BRUiTAL, VelotroniX), Mohamed Saïd Akasri (Remork & Karkaba, Gnawa de Bruxelles) of Jean Gnonlonfoun (Marockin’ Brass, Ander Brass, AGO! Benin Brass). Zij tunen telkens in op het repertoire van een gastmuzikant om samen de aanwezige muzikanten uit te dagen voor een onstuimige Jam Supreme.

 


Deze MetX Jam Supreme reeks vloeit voort uit de Megafonix Jam Supreme, onze feestelijke opener van 2019. Via deze sessies willen we samen met culturele partners de wijken van onze eigenzinnige metropool op een positieve manier in lichterlaaie zetten.


Wil je graag meer weten over deze jam sessies? Contacteer Doris via doris@metx.be

 

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief