MetX

Eerste afspraak in 2019: MegafoniX Jam Supreme - 03/01/2019

Eerste afspraak in 2019: MegafoniX Jam Supreme

Op 24 januari organiseerden we een grootscheepse jam met alle deelnemers van MegafoniX. Via dit participatief muziekproject, ontstaan binnen het wijkcontract Jonction, brachten we de voorbije jaren een honderdtal buurtbewoners samen met professionele artiesten. Tijdens deze jam konden ze de hoogtepunten herbeleven en kennis maken met onze andere participatieve projecten.

Het werd een feestelijke opener van het nieuwe jaar: na optredens van Stemagnifique en Remork & Karkaba, sloeg een bonte mengeling amateurmuzikanten aan het jammen. Ook MetX artiesten Vital Schraenen, Luc Mishalle en Laurent Blondiau waren op de afspraak, net als Ghalia Benali, Michel Massot en andere bevriende muzikanten.

Herbeleef de hoogtepunten van de avond:


De voorbije jaren werkten via MegafoniX een honderdtal buurtbewoners en lokale actoren uit de Marollen samen met muziekmakers van MetX. Het resultaat, een uniek ensemble voor instrumenten en stemmen, is een mooie weerspiegeling van de culturele rijkdom in deze Brusselse volkswijk.

Hoogtepunten MegafoniX @ De Marollen:

 

Meer info over MegafoniX via Doris Razafimbelo – doris@metx.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief