MetX

Artiesten

Luc Mishalle

Luc Mishalle

Biografie

Luc Mishalle (°1953) is een musicus met een zeer eigenzinnig parcours. Vanaf 1976 werkt hij als musicus en componist bij theatergroepen als: Welfare State International, Emergency Exit Arts (G.B.), Dogtroep (Nl), Internationale Nieuwe Scene en Tiedrie (B). Tegelijkertijd speelt hij bij de ‘jazzfanfare’ St Juttemis (Nl). Vanaf 1983 werkt hij vooral rond muziek van minderheden en richt hij een reeks groepen op die op Europees niveau doorbreken: Belçikal, Raï Express, Marakbar…

Daarnaast speelt hij ook met alle grote namen uit de geïmproviseerde muziek en krijgt hij verscheidene compositieopdrachten van Vlaamse instellingen: Monty, Vooruit, Stad aan de Stroom, CCB, Walpurgis, Zuiderpershuis…Vanaf 1988 is hij ook actief in de hedendaagse muziek: hij speelt 10 jaar bij Blindman!, en occasioneel bij groepen als Ictus en QO2. Vanaf 2000 werkt hij terug regelmatig als componist en/of uitvoerder bij theaters als het muziek LOD, De Werf, hetPaleis, theater Stap (B),  Ro-theater, DNA…(Nl).

Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en boeken en realiseerde een twintigtal cd’s en LP’s.

Sedert 1998 is hij artistiek directeur van MetX (voorheen De Krijtkring) en ontwikkelt daar o.m. Al-Harmoniah, Fanfarrah, Aywa!, Remork & Karkaba en Marockin’ Brass. Hij treedt ook regelmatig op als curator van stadsevenementen (Antwerpen 93 met reisduideven en kleurpotloden, het openingsfeest van Brussel 2000, Zinneke Noord-west 2000, 02 en 04, Ode Gand 2004, BRXLBRAVO 2005 en 07, Samhain Neerpelt 2006, 08, 10 en 12,  Stadsvisioenen Mechelen 2009).

Hij is bestuurslid van verschillende verenigingen en tussen 2008 en 2012 voorzitter van de beoordelingscommissie muziek van de Vlaamse Gemeenschap (voorheen lid).

In 2017 ontving hij de Prinses Margriet prijs van de European Cultural Foundation.

Projecten

Releases

Nieuws

Luister

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief