MetX

MetX viert Dia de Muertos in de Marollen - 05/11/2018

MetX viert Dia de Muertos in de Marollen

Tijdens het herfstverlof vond een Mexicaans dodenfeest plaats in de Marollen. Met ateliers voor kinderen, dansinitiaties, tentoonstellingen en een heuse dodenmars op zaterdag 3 november. Voor dit afsluitend spektakel speelde de MetX huisfanfare Remork & Karkaba samen met de Mexicaanse groep Sonosfera.

‘Dia de Muertos’ wordt ook in Brussel enthousiast gevierd. Het Centre Culturel (CC) Bruegel, gelegen in hartje Marollen, organiseerde samen met bewoners, scholen, handelaars en andere actoren uit de wijk een eigentijdse versie van het Mexicaans dodenfeest. Een hele week lang vonden er overdag ateliers voor kinderen plaats, terwijl de ouders ’s avonds kennis konden maken met Mexicaanse dans. Het feest werd op zaterdag afgesloten door een optocht van meer dan 300 man, in goede banen geleid door MetX in het kader van het wijkproject MegafoniX.

Remork & Karkaba spelen Mexicaanse dodenmars met Sonosfera

Ook enkele Mexicaanse muzikanten zakten voor de gelegenheid af naar Brussel. Leden van de groep Sonosfera begeleidden de dansinitiaties, gaven enkele concerten/jams en deelden hun repertoire met onze huisfanfare Remork & Karkaba. Op zaterdag 3 november speelden alle muzikanten samen een aantal traditionele Mexicaanse nummers tijdens de afsluitende dodenmars doorheen de Marollen. Waarna ook bij aankomst in het CC Bruegel nog flink werd doorgejamd.

 

BRUZZ bracht uitgebreid verslag uit over deze Dia de Muertos en het aandeel van MetX:

 

Video: De Marollen vieren de doden tijdens Dia de los Muertos

 

Audio: Luc Mishalle van MetX en Israel Alonso van Sonosfera

 

bruzz.be: Vital Schraenen van MetX over organisatie parade

 

Wil je meer weten over deze/andere projecten van MetX? Contacteer Jan Ockerman voor meer info.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief