MetX

Enough is Enough! roept op tot klimaatactie - 21/10/2021

Enough is Enough! roept op tot klimaatactie

Een krachtige ‘climate wake up call’ in de aanloop naar de COP26 klimaatconferentie. Hiervoor nodigt de Schotse groep Oi Musica muziekmakers wereldwijd uit via het nummer Enough is Enough van Karine Polwart. Luc Mishalle, Jo Zanders en een tiental andere muzikanten maakten een Brusselse versie met bijhorende videoclip.

In de MetX bewerking van Enough is Enough vind je alle elementen die onze stad uniek maken: blazers uit de jazz en global sounds, Noord en West-Afrikaanse ritmes en meertalige zang plus rhymes. Zo horen we een krachtige oproep tot klimaatactie in het Engels, Frans, Arabisch en Fon (Benin). Voor de opname bij Roel Poriau verzamelden Luc en Jo enkele andere MetX muziekmakers en bevriende muzikanten: Driss Filali, Hicham Bilali, Véronique Delmelle en Eric Yovogan (Marockin’ Brass), Joris De Beer (Remork & Karkaba) plus Kobena Bedu en de Fabotastix-anciens T.B.Wèh.

 

 

Lancering videoclip #Letitgrow #MusicforCOP26

De videoclip werd gedraaid door Iwona Pom en Bert Minnen op de reconversie site Circularium in Anderlecht. Te bekijken samen met alle andere clips van de campagne op letitgrow.scot en social media. Op 12 december brengen ze het nummer ook live tijdens het Darna Winter Event @ AB.

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief