MetX

Corona zet agenda op z’n kop - 28/04/2020

Corona zet agenda op z’n kop

De maatregelen rond social distancing verplichten MetX om onze agenda voor 2020 grondig te hertekenen. Zeker tot en met eind augustus zullen heel wat evenementen afgelast, naar een latere datum verplaatst of op een alternatieve manier (online, mini-concerten, …) ingevuld worden.

 

Connect 2020 goes online 04-07/05
Het Amateo-evenement CONNECT 2020 van eind maart wordt vervangen door de virtuele conferentie ‘Re-Connect’. Van 4 tot 7 mei komen deelnemers vanuit heel Europa online samen voor allerlei presentaties en workshops rond het thema ‘Empowering Youth’. Op 6 mei komen ook een aantal organisaties uit Brussel aan bod, zoals Bronks, de Fanfakids, Lasso en MetX. Ontdek het volledige programma van Re-Connect.

 

 

20 of 21 jaar Fanfakids
Dit jaar had een absoluut feestjaar moeten worden voor onze jongens en meisjes uit Molenbeek. Heel wat van de geplande optredens, internationale uitwisselingen en festival-deelnames in de lente en zomer zullen niet kunnen doorgaan. Partners Centrum West en MetX doen hun uiterste best om de 20ste en/of 21ste verjaardag in de best mogelijke omstandigheden te kunnen vieren! Je verneemt asap van ons hoe/wat/waar. Hier alvast een preview van hun nieuwe kostuums ontworpen door Fauve Ryckebusch:

 

Zinneke Sans Parade

Meteen bij aanvang van de lockdown werden alle ateliers voor de parade op 16 mei stilgelegd. Samen met de trekkende artiesten en alle partnerorganisaties, denkt het Zinneke-team momenteel grondig na over alternatieven om het co-creatief parcours van duizenden Brusselaars toch te delen met het brede publiek. In welke vorm dan ook: 20 jaar Zinneke zal niet onopgemerkt voorbijgaan!

 

Geen Brussels Jazz Weekend… maar wel Bel Jazz Fest

Het laatste weekend van mei speelt Mâäk Quintet samen met meer dan 20 andere artiesten op het Bel Jazz Fest. Dit online festival wordt georganiseerd door een tiental gevestigde jazzfestivals uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

 

De 4de editie van het Brussels Jazz Weekend, dat ook dat weekend zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar mei 2021. De kans is reëel dat we (delen van) ons programma met o.a. Bakanaï, Remork & Karkaba, Mâäk Quintet en gastmuzikanten als Laïla Amezian, Zouratié Koné, Imane Guemssy en Nabou Claerhout naar volgend jaar kunnen overhevelen!

 

 

Belgian World Music Meetings 19/05 & 9/11

De jaarlijkse bijeenkomst en showcase night wordt uitgesteld naar 9 november. De afspraak met het kruim van de Belgische global sounds scène vindt ook dan plaats in AB + Palace. Op 19 mei kan je wel nog altijd bij hen aansluiten voor een online meeting met workshops.

 

Fête de la Musique dans les Marolles
Net als de voorbije jaren planden MetX, CC Bruegel en een hele rist partners uit de Marollen een muzikaal volksfeest voor Fête de la Musique. De brass battle op het Vossenplein, waarbij Mâäk Quintet de fanfares Bakanaï en Babelouze uit Brussel, Ledebirds uit Gent en Urbanda uit Charleroi mee op sleeptouw zou nemen, gaat jammer genoeg niet door. Toch zouden enkele muzikanten van deze groepen graag in het weekend van 19-21 juni scholen, sociale organisaties en andere plekken in de wijk opvrolijken met enkele mini-concerten. En wie weet zakken (een aantal van) bovenstaande groepen in de herfst toch af naar de Marollen voor de viering van Dia de Muertos, die dit jaar wel eens een heel bijzondere invulling zou kunnen krijgen.

 

 

Andere afgelastingen of uitstellen
ICAF, Midi-Minuit, Jazzdor, Irisfeest, Fiesta des Ursulines, Couleur Café, Afronautes of Supermercado. Het zijn slechts enkele namen die we in 2020 helaas zullen moeten missen. Deelnames aan happenings en festivals als Noche del Cosmogolem, TempoColor, SuperVliegSuperMouche zijn tot nader order uitgesteld naar later dit jaar.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief