MetX

Dia de Muertos terug in de Marollen - 07/10/2019

Dia de Muertos terug in de Marollen

Eind oktober deed MetX opnieuw mee met het Mexicaans dodenfeest in de Marollen. Een hele week lang konden jong en oud deelnemen aan ateliers rond muziek, dans, decoratie en grime. Hoogtepunt was een feestelijke dodenmars met de dans van de Quetzalcóatl en muziek van o.a. Israël Alonso en Remork & Karkaba.

 

Het Mexicaanse ‘Dia de Muertos’ wordt ook in Brussel steeds meer gevierd. Na de succesvolle eerste editie, organiseerde Centre Culturel (CC) Bruegel samen met bewoners, scholen, handelaars en andere actoren in de Marollenwijk opnieuw een eigentijdse versie van dit traditionele dodenfeest.

 

 

Ook MetX was opnieuw van de partij. Zo gaf muziekmaakster Veronica Campos een reeks percussie-ateliers tijdens de herfstvakantie, terwijl Vital Schraenen meehielp bij de opbouw van een feestelijke dodentocht op zaterdag 2 november. Muzikant Israel Alonso had een gepast repertoire voorbereid samen met onze gnawa-fanfare Remork & Karkaba, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Chile Frito’. Op zondag 3 november vond er tijdens Big Bang Festival in BOZAR ook nog een toonmoment plaats met kinderen die hadden deelgenomen aan de ateliers.

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief