MetX

Projecten

Dans van de Quetzalcóatl

Tot leven gewekt tijdens Dia de Muertos in de Marollen. Sindsdien kronkelend door Brussel, Belgïe en daarbuiten. Dit handgemaakt geraamte van de mythische reuzenslang Quetzalcóatl geeft kleur aan allerlei festivals en parades, vaak in combinatie met workshops percussie, zang en kostuum voor jongeren en andere wijkbewoners. Samen met het publiek voeren slang, dragers en begeleiders een familiale, rituele dans uit. Hedendaagse folklore voor groot en klein!

Tijdens de tweede editie van Dia de Muertos in de Marollen maakten jongeren uit lokale scholen een reusachtig geraamte van de Azteekse Quetzalcóatl. Ze werkten hiervoor samen met enkele artiesten uit de wijk, zoals Manon en Sarah Brulé, Guyom en Virginie Raimundo.

Sindsdien danste de mobiele installatie onder leiding van Israel Alonso en Veronica Campos al tot in BOZAR voor Big Bang Festival 2019 en door de parken en straten van Brussel in het kader van StaycationBXL 2020. Workshops en parades met lokale partners in Merksem en Ledeberg werden o.w.v. de corona-crisis uitgesteld naar een latere datum in 2021.

 

Artistieke coördinatie

Israel Alonso, Veronica Campos & Vital Schraenen

 

Info & booking

Koen Stynen – koen@metx.be

Share this:

Artiesten

Nieuws

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief