MetX

Quetzal danst ook buiten Brussel - 16/09/2020

Quetzal danst ook buiten Brussel

No time to rest in the nest voor onze reuzenslang! Na verschillende zomerparades, kronkelt de Quetzalcóatl dit najaar kriskras door Antwerpen, Gent en de Marollen. Met in zijn spoor leerlingen van basisschool De Luchtballon uit Merksem, de Ledebirds uit Gent en Remork & Karkaba.

 

De export van ons mythische reuzenslang gebeurt in het kader van Big Bang Festival. Het avontuurlijk muziekfestival voor kinderen moet dit jaar jammer genoeg heel wat edities afgelasten. Desondanks willen de organisatoren op enkele locaties toch een Dans van de Quetzalcóatl inzetten. Ze faciliteren hiervoor samenwerkingen tussen MetX en lokale partners uit Antwerpen en Gent via hun NOMAD project.

 

Ateliers & parade ism De Luchtballon @ Merksem

 

Vanaf 24 september vinden er elke donderdag workshops plaats met leerlingen van basisschool De Luchtballon in Merksem. Vital Schraenen, Veronica Campos, Israel Alonso, ex-Fanfakid Jalel Belkir Vangoethem en Brigitt Van de Wouwer werken er rond percussiemuziek, paraderen, kostuums en grime. Op 30 oktober vindt er na afloop van de lessen een optocht plaats met deelnemers van de workshops plus muzikanten van Remork & Karkaba.

 

Ateliers ism Takkenorkest & parade feat. Ledebirds @ Gent

 

Vanaf oktober strijken de slang en artistieke begeleiders ook neer in Ledeberg voor een parallelle reeks workshops. Ditmaal met de jongeren uit de plaatselijke scholen en het Takkenorkest, ter voorbereiding van een parade in De Bijloke in Gent op 14 november. Ook de Ledebirds en Remork & Karkaba zijn van de partij.

 

Tussenstop @ De Marollen voor Dia de Muertos 2/11

 

Tussen Antwerpen en Gent maakt de karavaan ook een ommetje via Brussel. Maandag 2 november vindt immers opnieuw Dia de Muertos in de Marollen plaats. Ontstaan uit de editie van 2019, kan de mythische reuzenslang deze volkswijk moeilijk links laten liggen tijdens dit Marollexicaans dodenfeest. Gezien de omstandigheden belooft de editie van dit jaar trouwens bijzonder ingetogen, innig en intens te worden.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief