MetX

Nieuwe releases Remork & Karkaba - 24/03/2021

Nieuwe releases Remork & Karkaba

Onze gnawa-fanfare brengt nieuw werk uit: eigen arrangementen van de gnawa-klassieker “Tchor Kerira” en de Latijns-Amerikaans traditional “Maria Theresa”, plus een arrangement van Luc Mishalle’s “Afriquia”. Dat laatste nummer herken je ook als soundtrack voor hun gloednieuwe video!

Het nieuwe videoportret kwam tot stand via Musikaa, een samenwerking van Klarafestival met de gemeente Molenbeek. Het werd gemaakt door jongeren van het atelier Ciné-Photo bij het Maison des Cultures onder begeleiding van Molenzine. Zij filmden de muzikanten van Remork & Karkaba, deels afkomstig uit Laag-Molenbeek, terwijl die het nummer “Afriquia” speelden op de industriële site in de Manchesterstraat waar De Vaartkapoen en Recyclart huizen.

 

 

Naast “Afriquia” brengt de groep ook eigen arrangementen uit van gnawa-klassiekers als “Tchor Kerira” en Latijns-Amerikaanse traditionals als “Maria Theresa”. Dat laatste nummer werkte lead-saxofonist en componist Luc Mishalle samen met de Mexicaanse muziekmaker Israel Alonso uit voor Dia de Muertos in de Marollen. De drie nummers zijn de eerste in een reeks releases van verschillende MetX groepen onder de naam MetXology.

 

Ontdek de releases op SoundCloud:

 

Afriquia – Luc Mishalle

 

Maria Theresa – Israel Alonso & Luc Mishalle

 

Tchor Kerira – Luc Mishalle

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief