MetX

Darna seizoensafsluiter @ AB met AGO Gnawa ft. T.B. Wèh & BLAST - 15/12/2021

Darna seizoensafsluiter @ AB met AGO Gnawa ft. T.B. Wèh & BLAST

Blazers uit de jazz en global sounds, meertalige zang plus spoken word en ritmes die je meevoeren tot in Noord- en West-Afrika. Tijdens de seizoensafsluiter van Darna op 12 december kon je gratis en corona proof twee exclusieve concerten in de AB meepikken: AGO Gnawa ft. T.B. Wèh & BLAST, gevolgd door Gnawa de Bruxelles ft. Lucid Lucia.

Voor het Darna Winter Event bracht MetX 3 units samen die in oktober een videoclip voor de klimaatcampagne Let it Grow – Music for COP26 opnamen. Enerzijds T.B. Wèh, een groep met roots van Leuven tot Ghana, garant voor een opwindende mix van hiphop en akoestische percussie. Anderzijds BLAST, een nieuw brass en saxofoon kwartet met een uitzonderlijke bezetting en dito klank: 2 trompettisten plus een alt en bas saxofonist, afkomstig uit Brussel, Benin, Luik en Antwerpen. AGO Gnawa, het à-la-carte project van Luc Mishalle rond gnawa-muziek en aanverwante genres, vormt de brug tussen deze twee upcoming ensembles.

Op 12 december speelden ze samen met special guest Adrien Sezouba Rikura een onuitgegeven set van quasi uitsluitend zelfgemaakte muziek. Heel groovy, met af en toe een song of een vleugje spoken word erbij.


Het tweede concert van de avond werd aangeboden door ‘Nuff Said, organisator van maandelijkse shows die comedy, jazz, hip hop en spoken word vermengen. Op vraag van Darna brachten ze hun huisband Lucid Lucia (het vroegere BRZZVLL) samen met les Gnawas de Bruxelles van mâalem en oude MetX-bekende Rida Stitou.

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief