MetX

Projecten

AGO Gnawa

Met AGO Gnawa geeft MetX muziekmaker en oprichter Luc Mishalle zijn passie voor traditionele muziek uit Noord en West-Afrika een nieuwe wending. Hij omringt zich hiervoor met enkele muzikanten waar hij door de jaren heen een bijzonder hechte band mee heeft opgebouwd. Samen stellen ze à-la carte projecten voor rond gnawa-muziek en aanverwante genres.

Mishalles compromisloze sax vormt al enkele jaren een onbevangen tandem met de spirituele zang en ritmes van Mâalem Driss Filali. Als één van de toonaangevende gnawa-muzikanten in België, stuwt Filali deze traditionele zang, dans en muziek-cultuur ook mee nieuwe richtingen uit. Denk maar aan MetX groepen als Marockin’ Brass en Karkaba of het album JOLA ism Muziekpublique.

 

Mishalle en Filali vormen een kern trio met Hicham Bilali of andere gnawa-muzikant. In overleg met de organisator werken ze voor ieder optreden een originele bezetting en dito klank uit, door één of meerdere MetX-muziekmaker(s) of special guests uit te nodigen.

Zo verkenden ze samen met de Beninse drummer/percussionist/bassist Jean Gnonlonfoun allerlei onontgonnen (poly)ritmische en melodische horizonten. En speelden ze met T.B.Wèh en BLAST @ Darna Winter Event in de AB. Telkens vormt de sax van Mishalle de inter-continentale en trans-muzikale brug in dit project 100% oMIB – only Mogelijk In Bruxelles.

Line up
Luc Mishalle: tenor- en sopraansaxofoon
Driss Filali: zang, krakeb, sentir
Hicham Bilali: zang, krakeb, t’bel

 

16/10 @ HubbieHood Festival – Brussel
+ Guest Jean Gnonlonfoun: drums, percussie

 

18/11 @ Opening “Lost in Europe” Exhibition – Molenbeek

 

12/12 @ Darna Winter Event AB  – Brussel
+ T.B. Wèh & BLAST

 

18/12 @ Winter Pop – Brussel

Share this:

Artiesten

Agenda

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief