MetX

Artiesten

Driss Filali

Driss Filali

Biografie

Driss Filali, geboren in ’74 in Fes (Marokko), is de zoon van  Mâalem Selam en groeit op in een omgeving waar de gnawa-cultuur en muziek omnipresent zijn. Hij speelt van kleins af aan naast zijn vader en zijn neef, de Mâalem Hamid. Samen spelen ze op verschillende lila’s in Marokko en op festivals in Frankrijk en België.

Als Mâalem, beheerst Driss de zang en de guembri in tot de perfectie, maar hij speelt ook feilloos op de qraqebs en de t’bel.

In 2005, speelt hij op het internationale gnawa festival van Essaouira met zijn neef.
In 2007 komt Driss naar België voor een muzikaal project om er zich uiteindelijk definitief te vestigen.  Hij leert Luc Mishalle al snel kennen, die hem voorstelt om in de groep Marockin’ Brass te komen spelen.

In 2009, voegt hij zich bij de groep Karkaba, een MetX project . Hij geeft er lessen muziek en gnawa-cultuur aan jongeren en volwassen.

Een of tweemaal per jaar wordt Driss Filali gevraagd om op lilas in Brussel te spelen, daarnaast speelt hij ook op trouwfeesten doorheen Europa, concerten, en andere festiviteiten. Met Marockin’ Brass reist hij o.a. door Frankrijk, Nederland en België.

 

Projecten

Releases

Nieuws

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief