MetX

Week van de Belgische Muziek - 15/02/2021

Week van de Belgische Muziek

De week van 8 tot 14 februari werd één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Samen met VI.BE, VRT en de brede muzieksector zetten we muziek van eigen bodem mee in de spotlights. Op het programma: gnawa-jazz met MXDO @ Lagrange Points, MikMâäk @ De Bijloke, BWMN Showcase Night & much more!

 

MikMâäk feat. Marc Ducret @ De Bijloke 11/02

Op uitnodiging van Muziekcentrum De Bijloke gingen MikMâäk en de Franse topgitarist Marc Ducret eind vorig jaar een lang gekoesterde samenwerking aan. Een buitengewone alchemie tussen twee innovatieve, vrijgevochten naturen. Het concert, begin december uitgezonden via livestream op soundofghent.be, was op donderdag 11 februari opnieuw te bekijken via Facebook in het kader van #unitedwejazz.

 

MXDO feat. Driss Filali & Luc Mishalle 12/02

Op vrijdag 12 februari kon je Luc Mishalle en Driss Filali samen met Hicham Bilali aan het werk zien als het MetX Diaspora Orchestra, ons gelegenheidsensemble met steeds wisselende line-up. Het concert werd opgenomen in Lagrange Points, een Belgo-Arabisch leescafé en culturele ontmoetingsplek in de Marollen: 

Dit online concert werd mede mogelijk gemaakt met de steun van Vlaanderen | State of the Art.

 

BWMN Showcase Night 08/02

Op maandag 8 februari vond de jaarlijkse showcase-avond van het Belgian World Music Network plaats. Vanaf 19u30 kon je gratis enkele revelaties uit de Belgische folk en global music scène ontdekken. Op het programma: Las Loronas, Ozferti, Refa (aka Refugees for Refugees) en Kolonel Djafaar, gevolgd door DJ’s Cheb Runner en SAHЯA. Lees meer over de BWMN Showcase Night.

 

Marockin’ Brass + Remork & Karkaba @ MIVB

Ook de MIVB verplaatste zich een week lang in het spoor van de Belgische Muziek. Op 8 februari kon je in de Brusselse trams en metro’s genieten van een playlist samengesteld door het Belgian World Music Network. Reizen van Noord naar Zuid(station) met Marockin’ Brass? Touren via Troon & Tomberg op de tonen van Remork & Karkaba? Afspraak op het openbaar vervoer voor meer Moving Music!

 

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief