MetX

MetX Moving Combo’s - 28/05/2020

De publieke ruimte is ten tijde van corona de plek bij uitstek om samen van muziek te genieten. Daarom stellen we naast onze street bands ook enkele Moving Combo’s voor: Originele formules met telkens 4 MetX muziekmakers gebeten door jazz en global sounds. Flexibel, mobiel en 100% corona-proof!

 

Trance Turbine

Een muzikale rubik kubus aangedreven door Laurent Blondiau (trompet), Michel Massot (tuba, bas), Sara Moonen (percussie) en Bodé Owa (percussie, dans). Magnetische ritmes, hedendaagse dans en koperblazers trekken je mee in een turbine van trance.

 

QuetzalQuatro

Veronica Campos (percussie), Israel Alonso (percussie, sax, gitaar) en gnawa-muzikanten Mohamed Saïd Akasri & Driss Filali (percussie) vormen samen een bezwerende cocktail van opzwepende Latino-ritmes, Mexicaanse swing en hedendaagse gnawa-tradities.

 

4MiXt

Jo Zanders (pandeiro en bariton drum, snare), Luc Mishalle (tin whistle, sopraansax, bendir & bells), Imane Guemssy (zang, sentir & krakeb) en Jean Gnonlonfoun (tenorsax, talking drum & zang) kruisen alle elementen uit de MetX-mix: hij X zij, erfgoed X experiment, gnawa X vodun, gepeperde ritmes X ongezouten free-jazz.

 

Spelen in open lucht, akoestische en wendbare interventies, interacties met wisselend publiek… Onze vertrouwde street bands staan steeds te popelen om straten en pleinen terug tot leven te wekken!

 

BRUiTAL

Opzwepende 21st century punkfanfare met trance-percussie en elektro-totemdragers. Totemly awesome!

 

 

 

Remork & Karkaba

Een unieke fanfare bestaande uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie

 

 

Mâäk Quintet

Veelzijdig jazz collectief met Laurent Blondiau, Jeroen Van Herzeele, Michel Massot en Grégoire Tirtiaux

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief