MetX

Artiesten

Veronica Campos

Biografie

Veronica Campos is een percussioniste en straatkunst performer met een passie voor Afro-Amerikaanse muziek, ritmiek en theater.

Ze speelt momenteel in niet minder dan vier verschillende groepen. Eerst en vooral Sysmo, een percussiegroep met 14 muzikanten en 1 orkestleider zonder repertoire. Ze creëren uit het niets muziek via een speciaal soort gebarentaal, ontwikkeld in Argentinië. Daarnaast speelt ze ook bij Babelouze, een orkest met hoofdzakelijk tuba’s en trombones geleid door Michel Massot. Sinds 2016 leidt ze zelf Gauma Tangué, een percussiefanfare uit de Gaumestreek. En samen met een zangeres/pianiste plus een contrabassiste, vormt ze het damestrio Ix Balam.

Als polyvalente muzikante heeft ze haar sporen al bij een rist andere ensembles verdiend: Ô Quel Dommage!, een tragikomisch en burlesk theatergezelschap dat zonder tekst speelt. Venuzia, een damesfanfare die experimenteert met voodoo-, samba- en Afro-Cubaanse ritmes. De parades van het Magic Land Théâtre. Tenslotte heeft ze ook 10 jaar bij de sambaschool van Brussel gespeeld. Ze maakte er deel uit van de eerste Brusselse batucada, een type percussiegroep die het gelijknamige subgenre van de Brazilaanse samba speelt.

Na bij succesvolle MetX projecten zoals Bagadski, Gankpo en VelotroniX gespeeld te hebben, leidt ze sinds eind 2019 samen met Israel Alonso de Dans van de Quetzalcóatl.

 

Projecten

Agenda

Nieuws

Luister

Inschrijven op onze nieuwsbrief