MetX

Projecten

Dans van de Quetzalcóatl

Tot leven gewekt tijdens Dia de Muertos in de Marollen. Nadien kronkelend door Brussel, Belgïe en daarbuiten. Dit handgemaakt geraamte van de mythische reuzenslang Quetzalcóatl geeft kleur aan allerlei festivals en parades, steeds in combinatie met workshops percussie, zang en kostuum voor jongeren en andere wijkbewoners. Samen met het publiek voeren slang, dragers en begeleiders een familiale, rituele dans uit. Hedendaagse folklore voor groot en klein!

Jongeren uit lokale scholen maakten het reusachtig geraamte van de Azteekse Quetzalcóatl tijdens de tweede editie van Dia de Muertos in de Marollen. Ze werkten hiervoor samen met enkele artiesten uit de wijk, zoals Manon & Sarah Brulé en Virginie Raimondo & Guillaume Gagneur van het CEC les Mercredis Artistiques.

De mobiele installatie onder leiding van Israel Alonso en Veronica Campos danste in 2019 door BOZAR voor Big Bang Festival, door de parken en straten van Brussel in het kader van StaycationBXL 2020 en tot in Gent en Antwerpen ism het NOMAD project van Zonzo Compagnie in 2021.

 

Artistieke coördinatie

Israel Alonso, Veronica Campos & Vital Schraenen

Dit delen:

Artiesten

Agenda

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief