MetX

Dia de Muertos keert terug naar de Marollen

Dia de Muertos keert terug naar de Marollen

Eind oktober werkt MetX opnieuw mee aan het Mexicaans dodenfeest in de Marollen. De hele week lang kan jong en oud deelnemen aan ateliers rond o.a. muziek, dans, decoratie en grime. Hoogtepunt is een feestelijke dodenmars met gruwelijk aanstekelijke muziek van de Mexicaanse muzikant Israël Alonso en Remork & Karkaba.

 

Het Mexicaanse ‘Dia de Muertos’ wordt ook in Brussel steeds meer gevierd. Na de succesvolle eerste editie, organiseert Centre Culturel (CC) Bruegel samen met bewoners, scholen, handelaars en andere actoren in de Marollenwijk opnieuw een eigentijdse versie van dit traditionele dodenfeest.

 

Ook MetX is opnieuw van de partij. Zo geeft muziekmaakster Veronica Campos een reeks percussie-ateliers tijdens de herfstvakantie, terwijl Vital Schraenen meehelpt bij de opbouw van een feestelijke dodentocht op zaterdag 2 november. Muzikant Israel Alonso bereidt een gepast repertoire voor samen met onze gnawa-fanfare Remork & Karkaba, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Chile Frito’. Op zondag 3 november is er tijdens Big Bang Festival in BOZAR ook nog een toonmoment met kinderen die deelnemen aan de ateliers.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief