MetX

5de editie Día de Muertos dans les Marollen - 05/11/2022

5de editie Día de Muertos dans les Marollen

Van 30 oktober tot 5 november vierden we zowel binnen als buiten de Marollen opnieuw het Mexicaanse dodenfeest. Met onder andere masterclasses en Fandango met de muzikant Patricio Hidalgo, workshops en vertelavonden rond het herdenken van onze dierbare overledenen, de installatie van het Groot Altaar der Doden en natuurlijk de Procesión op zaterdagavond!

Dit jaar hadden de artiesten achter Día de Muertos, waaronder Celia Dessardo, Israel Alonso, Sarah Brulé en Manon Brulé, een rijk programma samengesteld met workshops en activiteiten overdag plus concerten e.a. performances ‘s avonds.

 

 

Enkele nieuwigheden in 2022: de Cafés Mortels, dialoogtafels over omgaan met de dood gebaseerd op een concept van de Zwitserse socioloog en antropoloog Bernard Crettaz, workshops Zapateado (Mexicaanse tapdansen) met danseres Sandra Rivas Arbesú en masterclasses + Fandango met Patricio Hidalgo, een componist, jaranero en maestro van de Son Jarocho uit Veracruz die speciaal voor deze editie was overgekomen uit Mexico.

 


Andere nieuwigheid: de grote finale van zaterdag 5 november breidde uit richting Sint-Gillis. Als prelude op de Procesión zelf, trok een miniparade onder leiding van BRUiTAL en het gigantische skelet Adriana van de Pianofabriek in Sint-Gillis naar het Hallepoortpark. Daar voegden ze zich bij de andere muziekgroepen en elementen van de processie. Rond 18u30 vertrok de hele stoet dan richting het Vossenplein voor een spetterende finale met verrassingsconcerten en muchos toritos.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief