MetX

Artiesten

Jo Zanders

Biografie

Jo Zanders (°1975) vond zijn eerste snaredrum op zolder bij zijn grootvader. Wat begon met het naspelen van de traditionele Limburgse schutterskorpsen, groeide uit tot zijn grote passie voor mobiele drumgroepen.

Tijdens zijn studies Sociale en Culturele Antropologie aan de K.U. Leuven ontmoette hij Luc Mishalle en werd lid van Al Harmoniah. In 2000 richtte hij samen met Mishalle en Michael Weilacher de groep “Fanfarrah” op voor de eerste editie van de Brusselse Zinneke Parade. In het kielzog hiervan ontstonden de Fanfakids, die nog steeds zeer actief zijn. Deze projecten vormden het begin van zijn parcours: (meestal) mobiele percussiegroepen, zelfgebouwde instrumenten & originele grooves met de straat als podium.

Naast zijn werk voor De Krijtkring en het latere MetX (Saxafabra, Bagadski, VelotroniX, …) is hij actief in de folkscène met o.a. Göze, KV Express en Dazibao of speelt hij voor een jong publiek met Zannemie & De Bende. Het grootste deel is hij actief in zijn thuisbasis Leuven waar hij de bezieler is van De Batterij: een eenmansorganisatie waarbinnen verschillende percussieprojecten (DROM, LKMTiV, FabotastiX) en een instrumentenatelier onderdak vinden.

Projecten

Nieuws

Luister

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief