MetX

Artiesten

Jo Zanders

Biografie

Jo Zanders is percussionist, instrumentenbouwer en voor beiden grotendeels autodidact. Gepassioneerd door originele grooves, mobiele percussie en de straat als podium, ligt hij mee aan de basis van groepen als de Fanfakids, VelotroniX, DROM en BRUiTAL.

Jo vond zijn eerste snaredrum op zolder bij zijn grootvader. Wat begon met het naspelen van de traditionele Limburgse schutterskorpsen, groeide uit tot zijn grote passie voor mobiele percussiegroepen.

 

Tijdens zijn studies Sociale en Culturele Antropologie aan de K.U.Leuven ontmoette hij Luc Mishalle en werd lid van Al Harmoniah. In 2000 richtte hij samen met Mishalle en Michael Weilacher de groep “Fanfarrah” op voor de eerste editie van de Brusselse Zinneke Parade. In het kielzog hiervan ontstonden de Fanfakidseen bonte groep jongeren die hun jeugdig enthousiasme omzetten in aanstekelijke ritmes.


In de Zinneke Parade van 2018 creëerde hij samen met theatermaker en scenograaf Vital Schraenen BRUiTAL. Deze opzwepende punkfanfare staat ondertussen op eigen benen en maakt menig straatfeest en festival binnen en buiten België onveilig.

 

 

Naast MetX en het vroegere De Krijtkring (Saxafabra, Bagadski, VelotroniX, …) is hij actief in de folkscène met o.a. Göze, KV Express en Dazibao of speelt hij voor een jong publiek met Zannemie & De Bende. Je vindt hem ook vaak in zijn thuisbasis Leuven waar hij de bezieler is van De Batterij: een eenmansorganisatie waarbinnen verschillende percussieprojecten (DROM, LKMTiV, FabotastiX) en een instrumentenatelier onderdak vinden.

 

Projecten

Agenda

Releases

Nieuws

Luister

Inschrijven op onze nieuwsbrief