MetX

Percussiestages & parades @ Brussels2030 Summer Assembly - 16/06/2022

Percussiestages & parades @ Brussels2030 Summer Assembly

Deze zomer werken we mee aan de voorbereiding van de kandidatuur voor Brussel Culturele Hoofdstad van Europa. Zo organiseren we tijdens de Brussels2030 Summer Assembly percussie-ateliers met Jo Zanders op 5, 6 & 7 juli. Parallel geeft Jo ook workshops in Vorst rond DIY percussie. Op 8 juli brengen beide groepen samen een afsluitende muzikale performance.

 

Hadja Lahbib, Jan Goossens en hun adviesgroep Brussels 2030 zetten dit jaar het traject in naar Brussel Europese Hoofdstad 2030. Ze doen dit via culturele zomeractiviteiten en uitgebreide stadsbevragingen in nauwe samenwerking met Brusselse cultuurhuizen en academische instellingen. De start wordt gegeven tijdens de Brussels2030 Summer Assembly van 4 tem 8 juli in Tour à Plomb.

 

Summer Assembly – Workshopweek met parades en performances

 

De Brussels2030 Summer Assembly, dat zijn vijf prikkelende dagen voor iedereen die wil meedenken over de toekomst van Brussel. Met op het programma keynotes, co-creatie labs, workshops, excursies en artistieke voorstellingen, waaronder ook enkele van MetX.

 

Tijdens de officiële opening op maandag 4 juli spelen Fanfakids in het Stadhuis van Brussel. Vervolgens dagen Jo Zanders en Vital Schraenen de deelnemers uit voor een duik in het eigenzinnige percussie universum van BRUiTAL. Van 5 tem 7 juli vinden er elke avond tussen 18u-20u percussieworkshops plaats olv Jo Zanders. Op vrijdag 8 juli sluiten we af met een collectieve muzikale performance met de deelnemers + Jo & Vital, aangevuld met andere muzikanten uit Brussel en ver daarbuiten.

 

WAT? Percussieworkshops olv Jo Zanders
VOOR WIE? Deelnemers Summer Assembly
WAAR? Tour à Plomb – Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
WANNEER? 5-7/07 van 18:00-20:00
Info & inschrijvingen: www.brussels2030.be

 

Parallel met de workshops in Tour à Plomb, organiseren we ism BRASS ook een stage met Jo rond DIY percussie en experimentele soundscapes in de tijdelijke ingebruikname Maxima te Vorst. Op donderdag 7 juli treedt hij met de deelnemers op in de straten van Vorst en Sint-Gillis in het kader van Park Poétik, op vrijdag 8 juli doen ze mee aan de muzikale performance in Tour à Plomb.

 

WAT? Stage DIY percussie & soundscapes olv Jo Zanders
VOOR WIE? Jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen
WAAR? Maxima – Montenegrostraat 144, 1190 Vorst
WANNEER? 4-7/07 van 14:00-16:00
Info & inschrijvingen: vital@metx.be

 

Als top-of-the-bill verwelkomt MetX via partnerorganisatie Samba Résille ook twee percussie- en blazersensembles uit Zambië en Zuid-Afrika, die maar wat graag aansluiten op 8 juli in Tour à Plomb!

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief