MetX

MetX Jam Supreme sessies - 01/08/2019

MetX Jam Supreme sessies

MetX slaat de tenten op doorheen de stad. Samen met bevriende cultuurhuizen organiseren we open jam sessies op verschillende locaties in Brussel. Je kan er, ongeacht je niveau, samen met andere muzikanten inspelen op een brede waaier van muziekstijlen.

Tijdens onze MetX Solidarity Jam op 30/11 in het kader van Fair Saturday en de solidariteitsactie Brussel Helpt kon je zowel genieten van goede muziek als een goed doel steunen. Op het programma: try-out van ons nieuw ensemble Bakanaï, een sticky jam sessie en een spaghettislag ten voordele van de vzw DoucheFLUX.

 

MetX Jam Supreme #5

 

Het was de vijfde jam sessie dit jaar. De vorige vond plaats in september in Le Senghor te Etterbeek. In het kader van Al-Karavan, een reeks muzikale nomadische ontmoetingen, doken we in de sound van 50 jaar Marokkaanse immigratie in België. Na een concert van Les Fatmas de Belgica met Laïla Amezian, nodigden o.a. Laurent Blondiau en Michel Massot iedereen uit voor een nieuwe muzikale ontdekkingsreis. Lees meer over onze MetX Jam Supreme @ Le Senghor.

 

Net voor de zomer organiseerden we een jam in Café Floreo, hartje Brussel. De muzikanten van AGO! Benin Brass, op tournee door heel België, leidden toen de sessie in.

In maart streek ons Jam Team neer in Zinnema te Anderlecht. Nicolas Hauzeur (Brussels Balkan Orchestra), Laurent Blondiau, Jo Zanders, Esinam Dogbatse en Michel Massot nodigden iedereen uit voor een avontuurlijke jam vol balkanmuziek, uitbundige blazers en (Noord-)Afrikaanse ritmes. Ook op de afspraak: Luc Mishalle en Jean Gnonlonfoun met Ander Brass, onze belgo-beninese fanfare uit Anderlecht.

 


Deze MetX Jam Supreme reeks vloeit voort uit de Megafonix Jam Supreme, onze feestelijke opener van 2019. Via de sessies willen we samen met culturele partners de wijken van onze eigenzinnige metropool op een positieve manier in lichterlaaie zetten.

 

Jammen met muziekmakers van MetX en gastmuzikanten

Elke jam wordt mee ingezet door één of meerdere leden van het MetX Jam Supreme Team. Denk aan saxofonist Luc Mishalle (Marockin’ Brass, Remork & Karkaba, AGO! Benin Brass) en trompettist Laurent Blondiau (MikMâäk, Mâäk Quintet), maar ook Jo Zanders (BRUiTAL, VelotroniX), Mohamed Saïd Akasri (Remork & Karkaba, Gnawa de Bruxelles) of Jean Gnonlonfoun (Marockin’ Brass, Ander Brass, AGO! Benin Brass). Zij tunen telkens in op het repertoire van een gastmuzikant om samen de aanwezige muzikanten uit te dagen voor een onstuimige Jam Supreme.


Wil je graag meer weten over deze jam sessies? Contacteer Doris Razafimbelo.

 

 

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief