MetX

BRUiTAL werkt aan nieuwe sonische tour de force - 14/03/2019

BRUiTAL werkt aan nieuwe sonische tour de force

Onze punkfanfare BRUiTAL werkt een nieuw repertoire uit. Jo, Vital en hun brutale meute vol underground lawaaimakers doen dit tijdens enkele residenties en try-outs in het voorjaar. Afgelopen weekend verrasten ze de feestvierders in La Tricoterie tijdens Globalicious. Tussen de workshops en DJ-sets door, gaven ze een geslaagd voorsmaakje van hun intrigerend klankuniversum.

In het zwart gedrenkt, gevoed door wanhoop, op zoek naar revolutie… Zo kwamen de 4 percussionisten en evenveel lo-fi elektro-totemdragers van BRUiTAL aan in La Tricoterie in Sint-Gillis.

De aanwezige mensen waren duidelijk niet voorbereid op dit bevreemdend spektakel. Maar ze lieten zich vlot op sleeptouw nemen naarmate de akoestische trance percussie en de intrigerende klanken van de lo-fi luidsprekers de zaal vulden. De contrasterende energieën versmolten geleidelijk aan tot één sonische tour de force. En zorgden voor originele intermezzo’s tussen de conferenties, workshops en het eigenlijke feest tijdens Globalicious.

 


BRUiTAL begon in 2018
als Zinnode, een artistieke samenwerking tussen verschillende organisaties voor de Brusselse Zinneke Parade. Ondertussen staat de opzwepende punkfanfare op eigen benen en bereiden ze een nieuwe tournee voor. Via try-outs zoals die op Globalicious en de opening van de nieuwe Tivoliwijk eind februari. Maar ook tijdens enkele residentieweekends midden en eind maart.

 


Zin om de groep in levende lijve mee te maken? Deze zomer kan je hen aan het werk zien tijdens de Sint-Paulusfeesten, Esperanzah en andere festivals en straatfeesten. Hou onze agenda, newsletter en facebookpagina in het oog!

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief