MetX

Dia de Muertos 2020 hertekend - 03/11/2020

Dia de Muertos 2020 hertekend

De Marollenwijk beleefde een ingetogen 3de editie van Dia de Muertos. Het Mexicaanse dodenfeest wou dit jaar onder meer stilstaan bij de slachtoffers van de coronacrisis. Met de bouw van een altaar en workshops, enkele intieme concerten en een ingetogen viering op het Vossenplein.

 

De afgelopen maanden hebben we allemaal anders leren kijken naar het leven, de dood en alles daartussen. Nu eens vol twijfel, woede en angst over wat gebeurd is. Dan weer vastberaden en hoopvol over wat (terug) komen kan. Het team achter Dia de Muertos in de Marollen vond het daarom belangrijk om de gezondheidscrisis een plaats te geven in de editie van 2020.

 

Zo konden buurtbewoners hommage brengen aan dierbare overledenen door een offerande te maken en die te plaatsen aan het gigantisch altaar dat gebouwd werd aan CC Bruegel. De workshops die hiervoor zouden plaatsvinden, werden vervangen door online tutorials. De geplande optredens van 4Cascabel en Trio Organico voor beperkt publiek werden afgelast.

 

 

Een kleinschalige slotviering verving de geplande finale op het Vossenplein, die werd uitgesteld naar volgend jaar. De mythische Quetzalcóatl en Adriana, het reusachtige geraamte gecreëerd ten tijde van MegafoniX, zouden hun opwachting maken op muziek van Remork & Karkaba feat. Dirk van der Harst en De Ledebirds, Mariachi Sabor a México & Banda Sorochj. Een bonte bende die we hopelijk in 2021 alsnog samen aan het werk kunnen zien!

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief